Ρεσιτάλ γέλιου στον Μονόλοφο απο Βαμβακίδη & Παρχαρίδη – Το Κόκκινο Θεωρείο “ευθύνεται”

Ρεσιτάλ γέλιου στον Μονόλοφο απο Βαμβακίδη & Παρχαρίδη – Το Κόκκινο Θεωρείο “ευθύνεται”

Το αχτύπητο δίδυμος Τάκης Βαμβακίδης – Αλέξης Παρχαρίδης για μια ακόμη φορά έδωσαν ρεσιτάλ γέλιου!!!

Στον Μονόλοφο Ωραιοκάστρου ανέβηκε εχθές, 29/9/2022, η σατιρική κωμωδία του Δημήτρη Πιπερίδη “Ένεκα Zeneca”

Το γήπεδο του Μονολόφου μετατράπηκε σε ανοιχτό θέατρο και τα γέλια του κοινού αντήχησαν σε όλο τον ορεινό όγκο!

Τάκης Βαμβακίδης και Άλέξης Παρχαρίδης, το απόλυτο δίδυμο επι της ποντιακής σκηνής, πλαισιωμένοι απο την  Τίσσα Βασιλάκη και την Χρυσάνθη Συμεωνίδου μετέφεραν μια μέση οικογένεια με τα προβλήματα της καθημερινότητας, υπο άλλη οπτική!!

Σε ρόλο έκπληξη η δημοσιογράφος Γεωργιάδου Μαρίνα, σε μια παρθενική εμφάνιση άγγιξε λιγάκι σατιρικά την πολιτική σκηνή του Ωραιοκάστρου.

‘Ολα αυτά τα διοργάνωσε η νεοσύστατη θεατρική ομάδα “Κόκκινο Θεωρείο” με ιδρυτή τον Μιχάλη Τσολάκη.

Δείτε μερικά αποσπάσματα απο την χθεσινή παράσταση:

 

Ένα σύντομο βιογραφικό του Μιχάλη Τσολάκη, που στο μέλλον θα μας “απασχολήσει” και το “Κόκκινο Θεωρείο” :

Γεννήθηκε το 1972. Μένει στο χωριό Μονόλοφος του δήμου Ωραιοκάστρου. Είναι παντρεμένος εδώ και 22 χρόνια με την Μάρθα Κωστίδου και έχουν έναν γιο, τον Θανάση που είναι 19 χρονών. Εργάζεται σαν πωλητής σε μία εταιρεία που φτιάχνει ελληνικό γλειφιτζούρι.

Η αγάπη του για το θέατρο ξεκίνησε από τότε που θυμάται τον εαυτό μου. Από παιδί όλα του τα όνειρα είχαν σχέση με το θέατρο. Σαν χαρακτήρας όμως δεν τολμούσε να κάνει κάποιο επαγγελματικό  βήμα πάνω σε αυτήν την αγάπη του.

Τελικά η ευκαιρία του δόθηκε το 2014 όταν ανακάλυψε, πραγματικά ανακάλυψε ότι στο χωριό του υπήρχε ένα θέατρο 140 θέσεων. Εκεί αμέσως διασκεύασε το παραμύθι «ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ» ΚΑΙ στις 26 Απριλίου του 2014 το ανέβασε με πρωταγωνιστές 14 παιδιά και παραγωγή του Αναπτυξιακού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Μεγάλη επιτυχία, το είδαν 1500 και πλέον θεατές, και να σκεφτείτε ότι στο χωριό του μένουν 300 άνθρωποι.

Επόμενα έργα ήταν:

  • Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Charles Dickens (ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΟΛΟΦΟΥ)
  • Λυσιστράτη του Αριστοφάνη (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΩ ΓΕΦΥΡΑΣ)
  • Σαν παλιό σινεμά (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΩ ΓΕΦΥΡΑΣ)
  • Φόροι παντού Αχ! αυτό το Δ.Ν.Τ. επιθεώρηση (ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΟΛΟΦΟΥ)
  • Ζήσε έτσι απλά Διασκευή από το μυθιστόρημα Πριν έρθεις εσύ της JOJO MOYES(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ)
  • Βίρα τις άγκυρες του Τσολάκη Μιχάλη (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΩ ΓΕΦΥΡΑΣ)
  • Ένα βότσαλο στη λίμνη των Σακελλάριου – Γιαννακόλπουλου (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΡΟΣ)
  • Οι κυρίες της αυλής του Δ. Γιαννουκάκη (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΡΟΣ)
  • Σώστε το ροδάκινο του Τσολάκη Μιχάλη .
  • Η επιστροφή των φρούτων του Τσολάκη Μιχάλη.
  • Θυμήθηκα το γιασεμί και το γλυκό ριτσέλι αφιέρωμα στα εκατό χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΡΟΣ)

Μετά από 8 χρόνια αποφάσισα να κάνω κάτι που το σκεφτόμουν από την αρχή, μια δικιά μου θεατρική ομάδα. Έτσι το 2022 μαζί με μια παρέα παιδιών ιδρύσαμε την θεατρική ομάδα «ΚΟΚΚΙΝΟ ΘΕΩΡΕΙΟ» και σαν πρώτη εκδήλωση φιλοξενήσαμε τον θίασο ΤΕΜΕΤΕΡ του Τάκη Βαμβακίδη και παρουσιάσανε στον Μονόλοφο την παράσταση «ΕΝΕΚΑ ZENECA”

Το όνομα “κόκκινο θεωρείο” του το πρότεινε μία φίλη και αμέσως του ξύπνησε μνήμες από τις πρώτες παραστάσεις που είχε δει παιδί και σε μερικά θέατρα υπήρχαν κόκκινα θεωρεία και πάντα ήθελε να δει μία παράσταση από εκεί. Ακόμη βέβαια δεν το έχει κάνει, ίσως και καλύτερα για αυτόν γιατί μπορεί να χαθεί η μαγεία.

Έτσι λοιπόν ιδρύθηκε το «ΚΟΚΚΙΝΟ ΘΕΩΡΕΙΟ» με έδρα τον Μονόλοφο Θεσσαλονίκης του δήμου Ωραιοκάστρου και σαν σκοπό έχει να παρουσιάσει στο κοινό του καλές παραστάσεις, συναυλίες, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο, μαριονέτες κ.α.  

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.