Ρομπότ έραψε για πρώτη φορά ένα ολόκληρο ρούχο

[ad_1]

Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στη ρομποτική επανάσταση μας φέρνει η Sewbo, μία startup από το Σιάτλ που υποστηρίζει πως έφτιαξε το πρώτο βιομηχανικό μηχάνημα που μπορεί να ράψει ένα ολόκληρο ρούχο. Για την ακρίβεια μιλάμε για ένα T-shirt (ελπίζουμε να μην είχατε στο μυαλό σας την στολή του Spiderman…) το οποίο όπως δείχνει και το παρακάτω video -αν δεν είναι προϊόν εντυπωσιακού μοντάζ- φτιάχνεται από τα “χέρια” ενός ρομπότ.

sewbo

Υπήρχε ένας λόγος που μέχρι σήμερα η βιομηχανία ρούχων δεν είχε προχωρήσει παραπέρα με τη ρομποτική και αυτός δεν ήταν άλλος από το γεγονός πως τα μηχανικά χέρια έχουν πρόβλημα στο να πιάνουν τα υφάσματα, κάτι που το καταφέρνουν παρά μόνο εάν έχουν την ελαστικότητα… ενός φύλλο μετάλλου. Η Sewbo έλυσε αυτό το πρόβλημα φτιάχνοντας άκαμπτα, μη τοξικά υφάσματα από υδατοδιαλυτό πολυμερές. Αυτό επιτρέπει στο ρομπότ να πιάνει καλά το ύφασμα και να το φέρνει κοντά στη μηχανή ραψίματος χωρίς να διπλώνει. Όταν ολοκληρώνεται το ράψιμο, το ρούχο κάνει ένα μπάνιο για να μαλακώσει και να γίνει ξανά… ύφασμα.
Όπως υποστηρίζει η Sewbo, η τεχνολογία της θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να δημιουργούν υψηλότερης ποιότητας ρούχα με χαμηλότερο κόστος και στο μικρότερο χρόνο από ποτέ. Σιγά σιγά μπαίνουμε σε μία καινούργια εποχή παραγωγής ρούχων, και όχι μόνο, όπου ο ανθρώπινος παράγοντας θα είναι πλέον περιττός και το μόνο που μένει να δούμε είναι ποια γενιά ακριβώς θα την ζήσει στην πλήρη εφαρμογή της.

The post Ρομπότ έραψε για πρώτη φορά ένα ολόκληρο ρούχο appeared first on Digital Life.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.