Σάββας Αναστασιάδης: Ενιαίος, αδιαίρετος και ισχυρός ο Ελληνισμός

Σάββας Αναστασιάδης: Ενιαίος, αδιαίρετος και ισχυρός ο Ελληνισμός

Το μήνυμα ότι ο «Ελληνισμός είναι ενιαίος, αδιαίρετος, διαχρονικός και ισχυρός», έστειλε από την Κύπρο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

«Με βάση τις συμμαχίες και τις συμφωνίες που πέτυχαν, Ελλάδα και Κύπρος τα τελευταία χρόνια  είναι ισχυρότερες από ποτέ. Μπορούν να απαντούν με επάρκεια στις προκλήσεις που δέχονται», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης απευθύνοντας χαιρετισμό στις εργασίες του Παγκοσμίου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς στη Λεμεσό, στο οποίο συμμετείχε μετά από πρόσκληση του  Επιτρόπου Προεδρίας της Κύπρου Φώτη Φωτίου.

Αναφερόμενος στην τρέχουσα συγκυρία και τις προκλήσεις της Τουρκίας, είπε ότι κάνει πιο σαφή από ποτέ την ανάγκη συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου στον  τομέα της Διασποράς και στην από κοινού ενίσχυση των εθνικών θεμάτων και συμφερόντων.

«Διανύουμε κρίσιμες ημέρες σε ένα σύγχρονο γεωπολιτικό πλαίσιο αβεβαιότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο», επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε: «Καλούμαστε να διαχειριστούμε με δυναμισμό και αποφασιστικότητα τις προκλήσεις που δεχόμαστε καθημερινά, από έναν γείτονα που συνεχίζει να κατέχει παράνομα το βόρειο τμήμα της Κύπρου, που επέλεξε να ασκεί συστηματικά πολιτική μέσω των αλλεπάλληλων προκλήσεων και παραβιάσεων. Απέναντι σε αυτόν, Ελλάδα και Κύπρος απαντούμε,  προωθώντας τους κοινούς διαχρονικούς μας στόχους για ειρήνη, σταθερότητα, ασφάλεια, ευημερία και βεβαίως για επίλυση του Κυπριακού με την σταθερή υποστήριξη  της Ελλάδας,  για συνολική, βιώσιμη και λειτουργική λύση, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Τέλος, σε σχέση με τα θέματα της διασποράς, ο κ. Αναστασιάδης παρατήρησε ότι η  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «προωθεί την περαιτέρω αναβάθμιση των δεσμών με τον απανταχού Ελληνισμό που αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος των χωρών μας και είναι όχημα για αποτελεσματική προώθηση των κοινών εθνικών συμφερόντων».

Το Κυπριακό, η ενέργεια και τα θέματα της Διασποράς απασχόλησαν τις εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Γερουσιαστή – Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να σταματήσει αμέσως τις προκλήσεις του στην Κύπρο.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.