Σάββας Αναστασιάδης: Ισχυρή στήριξη στα εθνικά μας θέματα απο την ομογένεια στις ΗΠΑ 

Σάββας Αναστασιάδης: Ισχυρή στήριξη στα εθνικά μας θέματα απο την ομογένεια στις ΗΠΑ

Για τη συγκλονιστική εμπειρία  της παρέλασης στη Νέα Υόρκη και το αίσθημα ισχυρής στήριξης προς την Ελλάδα που εισέπραξε από τις επαφές του με την ελληνική ομογένεια στο ταξίδι του στις ΗΠΑ μίλησε ο    πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στον Real Fm 107,1 και στη δημοσιογράφο    Μαρία Σαμολαδά.

Όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης «με δέος,   συγκίνηση και   υπερηφάνεια παρακολουθήσαμε   την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την Εθνική Παλιγγενεσία. Παρέλασαν πολλές χιλιάδες ομογενείς, σχολεία, ενορίες, σύλλογοι, απλοί πολίτες όλων των ηλικιών   και για 3.5 ώρες η 5η Λεωφόρος έγινε γαλάζια».

Ακόμη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς αναφέρθηκε:

  • Στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. «Ήταν εξαιρετική τιμή να συναντήσω αυτόν τον άνθρωπο που είναι μεγάλος φιλέλληνας. Στην ομιλία του μάλιστα ο κ. Μενέντεζ δήλωσε ξεκάθαρα τη στήριξη του στη χώρα μας και μίλησε  για τις παραβιάσεις και τις υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσουν», είπε.
  • Στον απόηχο της παρουσίας του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο: «Οι Έλληνες ομογενείς ήταν ενθουσιασμένοι. Άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις η ομιλία του πρωθυπουργού, καθώς  ήταν εξαιρετικά δομημένη και με συγκεκριμένα μηνύματα».
  • Στον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο: «Ο ρόλος της εκκλησίας στις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά σημαντικός όσον αφορά την ομογένεια και τη διάδοση της  ελληνικής γλώσσας. Επιτελεί σημαντικό φιλανθρωπικό έργο και στηρίζει τα εθνικά θέματα. Ο αρχιεπίσκοπος είναι ένας φωτισμένος ιεράρχης  που ενώνει όλες τις τάσεις κάτω από τη σκέπη του και στη συνάντησή μας τον προσκάλεσα να παραστεί σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς».
  • Στις τουρκικές προκλήσεις: «Διακατέχει εκνευρισμός την ηγεσία της Τουρκίας   μετά την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνακόλουθη αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Και οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. έχουν στείλει σαφή μηνύματα προς την Τουρκία και θεωρώ ότι δημιουργείται ένα τείχος, η διπλωματική ομάδα που θα δώσει το μήνυμα στους Τούρκους να σταματήσουν αυτήν την απαράδεκτη στάση».
  • Στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς: «Η στάση του τελευταία άλλαξε τα δεδομένα. Για πρώτη φορά  Γερμανός ηγέτης καταδίκασε ευθέως τις προκλήσεις της Τουρκίας. Είναι πάρα πολύ σημαντική η επικείμενη  επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη γιατί δίνει και ένα μήνυμα στον περίγυρο, αναγνωρίζει την Ελλάδα ως σταθερό παράγοντα δημοκρατίας και ελευθερίας στην περιοχή».
  • Στο μέτωπο της ακρίβειας:   «Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, είναι υπερεθνικό. Και δεν μπορεί να αναιρέσει όσα θετικά έχουν γίνει από την κυβέρνηση, σε μία διαρκή αντιμετώπιση κρίσεων. Αντιμετωπίζουμε την τελευταία αυτή κρίση καλύτερα από όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λαμβάνοντας μέτρα στήριξης των ευάλωτων πολιτών. Το έχει θέσει ο πρωθυπουργός πολλές φορές στην Ε.Ε. και επιμένει ότι η Ευρώπη πρέπει να πάρει μέτρα όπως έκανε στην πανδημία. Γιατί και το κύμα ακρίβειας, μία πανδημία είναι».

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.