Σάββας Αναστασιάδης:  «Οικονομία και ασφάλεια οι πρώτες προτεραιότητες των πολιτών»

Σάββας Αναστασιάδης:  «Οικονομία και ασφάλεια οι πρώτες προτεραιότητες των πολιτών»

«Αυτό που διαπιστώνω από την προεκλογική μου εκστρατεία στη Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης είναι ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό οι πολίτες είναι ευχαριστημένοι από την κυβέρνηση στα βασικά θέματα που τους απασχολούν. Ασφάλεια και οικονομία είναι τα πρώτα σε ιεράρχηση», τόνισε ο  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης και  υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές Σάββας Αναστασιάδης μιλώντας στο  Πρακτορείο FM 104,9 και στον δημοσιογράφο Νίκο Γιώτη.

« Η Β’ Θεσσαλονίκης είναι πιο συντηρητική από την Α’ Θεσσαλονίκης ή την Α’ Αθηνών, έχει κόσμο με ενισχυμένο το αίσθημα πατριωτισμού, και την ενδιαφέρει η ασφάλεια της χώρας, καθώς μάλιστα δέχτηκε κύματα προσφύγων τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν φυσικά και επιμέρους προβλήματα, όπως αυτά που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής σε σχέση με  την  απορρόφηση  του γάλακτος, κάτι σημαντικό που πρέπει να το δούμε μετά τις εκλογές», επισήμανε.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών ο κ. Αναστασιάδης απάντησε:

«Δημοσκοπικά -κάτι που διαπιστώνω και από τον προεκλογικό μου αγώνα- φαίνεται ότι πρώτο κόμμα είναι η Νέα Δημοκρατία. Στόχος είναι να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε την πρώτη Κυριακή, να μεγαλώσει η διαφορά από τον δεύτερο. Είναι πρωθύστερο να μιλάμε για συνεργασίες τώρα. Πρώτα πρέπει να δούμε τον εκλογικό χάρτη, πόσα κόμματα θα είναι στη Βουλή. Αν είμαστε κοντά στο 35% -36% είναι εφικτή η επιδίωξη και δεν θα έχουμε λόγο να πάμε σε συνεργασία. Θα πάμε σε δεύτερες εκλογές και θα είναι εύκολη η αυτοδυναμία. Έχουμε ζήσει στο παρελθόν κυβερνήσεις τρικομματικές ή και τετρακομματικές.  Είναι δύσκολο να συνεργαστούν τα κόμματα και να αποφασίσουν σε βασικά θέματα της καθημερινότητας. Πολλοί επικαλούνται ανάλογες συνεργασίες στο εξωτερικό, εκεί όμως τα κόμματα που συνεργάζονται κάνουν πραγματική συμφωνία πριν από τις εκλογές και αυτοί που  ψηφίζουν ξέρουν ποια κόμματα συνεργάζονται και ποιον θα ψηφίσουν για πρωθυπουργό».

Σχετικά με το τηλεοπτικό debate των πολιτικών αρχηγών είπε:

«Έχει μία επιρροή στον κόσμο η συζήτηση και η εμφάνιση κάθε αρχηγού αλλά όχι καταλυτική όπως για παράδειγμα στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου η τηλεμαχία μπορεί ακόμη και να συμβάλει  στη στροφή του κόσμου  στον έναν ή στον άλλο υποψήφιο.   Στη χώρα μας    την τελευταία δεκαετία έχουν καταρρεύσει οι φραγμοί ανάμεσα στα αστικά κόμματα και εύκολα μετακινείται ο κόσμος από το ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία για παράδειγμα, υπάρχει όμως ένα ποσοστό κυρίως στην Αριστερά που ψηφίζει με το συναίσθημα, τι ήταν ο πατέρας του και όχι με βάση αυτό που θεωρούν ότι τους συμφέρει ή θα τους κάνει καλύτερη τη ζωή».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.