Σάββας Αναστασιάδης : Οι πιέσεις της Τουρκίας εξαντλούνται σε ρητορικές 

Σάββας Αναστασιάδης : Οι πιέσεις της Τουρκίας εξαντλούνται σε ρητορικές 

 Για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά,  τη συζήτηση περί επικείμενων εκλογών και το ζήτημα της ενέργειας μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Σάββας Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στο Yellow Radio FM 101.7 και τον δημοσιογράφο Κώστα Τσακίρη.

«Ο Ερντογάν έκανε πίσω στο ζήτημα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ χωρίς να έχει κερδίσει κάτι.  Είναι η τρίτη φορά που το κάνει αυτό τελευταία, πιέζει και στη συνέχεια αίρει τις επιφυλάξεις του για οποιοδήποτε θέμα», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο  το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν ήταν στην οικογενειακή φωτογραφία με την οποία είθισται να ξεκινούν οι εργασίες της συνόδου του ΝΑΤΟ ούτε στο   επίσημο γεύμα.  Αυτό ήταν ένα θέμα που δεν συμβαίνει».

•          Σε ερώτηση για τις ανησυχίες σε σχέση με ενδεχόμενο πρόκλησης κρίσης στο Αιγαίο το καλοκαίρι, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε:

«Δεν ανησυχώ καθόλου παρά τις πολεμικές ιαχές της Τουρκίας. Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία θα δημιουργήσει εμπλοκή, διότι γνωρίζει ότι ο ελληνικός στρατός είναι αποφασισμένος. Είμαστε καλά εξοπλισμένοι και θα ενισχυθούμε ακόμη περισσότερο όταν παραλάβουμε τις φρεγάτες. Αυτό η απέναντι πλευρά το γνωρίζει και δεν θα τολμήσει να προκαλέσει. Οι πιέσεις της εξαντλούνται σε ρητορικές, απειλές και προκλήσεις. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ατυχήματος. Υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων στο Αιγαίο και με τον νόμο των πιθανοτήτων μπορεί να γίνει το ατύχημα».

  • Για το «Τurkaegean» είπε:

«Τουρκία προσπαθεί με φραστικούς τύπους να αποκτήσει δικαιώματα στο Αιγαίο.  Το Αιγαίο είναι ελληνικό, έτσι το γνωρίζει όλος ο κόσμος και έτσι θα συνεχίσει να υπάρχει παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας. Η ελληνική κυβέρνηση με πλήρη φάκελο απαντά και απορρίπτει τις αιτιάσεις της Τουρκίας. Όπως έγινε στις ΗΠΑ που απέρριψαν το τουρκικό αίτημα έτσι θα γίνει και στην Ε.Ε.».

  • Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και την περιοδεία που πραγματοποιεί ο ίδιος στην περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης, ανέφερε:

«Υπάρχει κινητικότητα, κανείς ωστόσο δεν ξέρει πότε θα γίνουν οι εκλογές. Ο πρωθυπουργός θα το αποφασίσει όταν κρίνει ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος. Στην περιοδεία που κάνω αναδεικνύω και θυμίζω το κυβερνητικό έργο την τελευταία τριετία. Σήμερα για παράδειγμα αν  κανείς ρωτήσει έναν πολίτη τι αντιμετώπισε η χώρα  δεν θα θυμηθεί τι έγινε το Μάρτιο του 2020 στον Έβρο, που ήταν μία μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης. Ο κόσμος τα ξέχασε όλα αυτά διότι αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα. Πέρα από την πανδημία έχουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις βαριές επιπτώσεις του, τις αυξήσεις στην ενέργεια και στα προϊόντα».

  • Για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια παρατήρησε:

«Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι να κρατήσει όρθια την κοινωνία.   Στηρίζουμε την κοινωνία ώστε να αντέξει  και να ξεπεράσει την κρίση. Είμαστε σε εγρήγορση και παίρνουμε συνέχεια νέα μέτρα.  Το ζήτημα της ενέργειας είναι παγκόσμιο δεν είναι εθνικό. Από την πρώτη στιγμή ο Μητσοτάκης έβαλε θέμα στην Ευρώπη να αντιμετωπιστεί ενιαία το ενεργειακό, όπως είχε γίνει με την πανδημία. Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής μπήκε στο τραπέζι και ελπίζω στην επόμενη να έχουμε και αποτελέσματα».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.