Σάββας Αναστασιάδης: Οι πολίτες ψηφίζουν αυτόν που λύνει προβλήματα

Σάββας Αναστασιάδης: Οι πολίτες ψηφίζουν αυτόν που λύνει προβλήματα

Την πεποίθηση ότι οι πολίτες  θα ψηφίσουν όχι με θυμό αλλά με ρεαλισμό στις επερχόμενες εκλογές εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Σάββας Αναστασιάδης μιλώντας στο Πρακτορείο 104.9 FM και στον δημοσιογράφο Νίκο Γιώτη.

Αναφερόμενος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο κ. Αναστασιάδης είπε:

«Ήταν αναμενόμενο ότι θα υπάρχει δημοσκοπική πτώση της ΝΔ μετά το τραγικό δυστύχημα. Οι απαντήσεις είχαν συναισθηματική φόρτιση, ο κόσμος ήταν θυμωμένος, στεναχωρημένος. Βλέπουμε ότι σταδιακά η διαφορά της ΝΔ μεγαλώνει και πιστεύω ότι θα φτάσει στα όρια που ήταν πριν από το δυστύχημα. Κι αυτό γιατί όταν έρθει η ώρα για τις εκλογές το κριτήριο θα είναι η οικονομία, η ασφάλεια, τα ζητήματα της καθημερινότητας, τι πήραμε το 2019 όσον αφορά αυτούς τους τομείς και πού βρισκόμαστε σήμερα. Όταν ο κόσμος πάει με θυμό στην κάλπη εκεί θα κάνει το λάθος και το έχουμε δει αυτό και το 2012 και το 2015. Με τις πλατείες ενισχύθηκαν τα άκρα, ο κόσμος κινήθηκε με θυμό, με ισοπεδωτική λογική. Όταν τα πράγματα πάνε καλά ο κόσμος ψηφίζει νηφάλια, δεν μπαίνουν τα αντισυστημικά κόμματα στη Βουλή».

  • Για τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ως προς τα ενδεχόμενα μετεκλογικής συνεργασίας:

 «Αν ο κ. Ανδρουλάκης είναι πραγματικά  αποφασισμένος να πάει σε συνεργασία πρέπει να το κάνει από τώρα δίνοντας την πλατφόρμα και τις θέσεις του και δηλώνοντας με ποια κόμματα θα συνεργαστεί. Το είδαμε αυτό το 2015 ότι δεν υπήρχε συμφωνία πριν από τις εκλογές και αφού ο κόσμος ψήφισε, προέκυψε η αφύσικη συνεργασία ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορούσε να διανοηθεί κανείς πριν από τις εκλογές. Όλα αυτά είναι προσχηματικά από τον κ. Ανδρουλάκη και αν δεν θέλει Μητσοτάκη ή Τσίπρα ας πει από τώρα ποιον θέλει. Θέλει να καλύψει  πολιτική αδυναμία – δημιούργησε ενθουσιασμό τον πρώτο καιρό και αυτό φαινόταν δημοσκοπικά όταν το ΠΑΣΟΚ είχε πάει στο 15%. Στη συνέχεια αποδείχτηκε  ανεπαρκής για το κόμμα του και άρχισε να χάνει ποσοστά φτάνοντας σήμερα στο 10%. Αυτό του δημιουργεί ανασφάλεια, φόβο ότι δεν θα πάει καλά στις εκλογές και προβαίνει σε τέτοια διλήμματα. Ο κόσμος ψηφίζει ανάλογα με το πρόγραμμα, με τα μέτρα και τις προτάσεις και το ποιος πιστεύει ότι θα λύσει προβλήματα»

  • Για το ούτε Μητσοτάκης – ούτε Τσίπρας από πλευράς Ανδρουλάκη:

«Οι πρώτες κάλπες θα δείξουν ποιον θέλει ο λαός για τη διακυβέρνηση, ποιον θα εκλέξουν πρώτο.  Στη δεύτερη Κυριακή θα φανεί αν οι πολίτες θέλουν αυτοδυναμία ή συνεργασία. Άρα ο λαός είναι αυτός που θα αποφασίσει».

  • Τέλος για το ποσοστό αποχής, ο κ. Αναστασιάδης είπε:

«Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο να ψηφίσει. Να πάει ο πολίτης στην κάλπη και να ψηφίσει ό,τι αυτός πιστεύει ότι τον εκφράζει καλύτερα. Η αποχή δεν είναι λύση»

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.