Σήμερα η Πανσέληνος του Χιονιού

Σήμερα η Πανσέληνος του Χιονιού

Η Πανσέληνος του Χιονιού, όπως ονομάζεται η πανσέληνος του Φεβρουαρίου, θα φτάσει στο αποκορύφωμά της σήμερα (16 Φεβρουαρίου) και θα «συναντήσει» μια χούφτα πλανήτες που θα φωτίζουν τον ουρανό.

Η αποψινή πανσέληνος θα είναι πιο φωτεινή στις 11:57 π.μ. και θα εμφανίζεται πλήρης για τρεις νύχτες. Οι λάτρεις του ουρανού θα έχουν την ευκαιρία να δουν και το αστέρι Regulus στον αστερισμό του Λέοντα.

Για όσους βρίσκονται στις ανατολικές ΗΠΑ, η Αφροδίτη θα εμφανιστεί περίπου στις 4:20 π.μ. (τοπική ώρα) στη Νέα Υόρκη και ο πλανήτης θα βρίσκεται 22 μοίρες πάνω από τον ορίζοντα μέχρι την ανατολή του ηλίου. Ο πλανήτης Άρης θα εμφανιστεί λίγο αργότερα, στις 4:48 π.μ. (τοπική ώρα). Ο Ερμής θα βρίσκεται στη μεγαλύτερη απόσταση ή επιμήκυνσή του, δυτικά του ήλιου. Ο Δίας θα είναι επίσης ορατός για πολύ λίγο, πριν από το ηλιοβασίλεμα. Ενώ αυτοί οι πλανήτες ανατέλλουν στα ανατολικά, η πανσέληνος θα δύσει στα δυτικά.

Η Πανσέληνος του Χιονιού είναι ένα από τα πολλά προσωνύμια που έχει η πανσέληνος του Φεβρουαρίου. Η αποψινή πανσέληνος ονομάστηκε έτσι από την φυλή Algonquin «εξαιτίας των βαριών χιονοπτώσεων που πέφτουν αυτή την εποχή», σύμφωνα με τη NASA.

Το Αλμανάκ των αγροτών του Μέιν ξεκίνησε να δημοσιεύει τα ονόματα του φεγγαριού που έδιναν και γνώριζαν οι φυλές των ιθαγενών της Αμερικής, τη δεκαετία του 1930.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.