Σήμερα θα καθοριστεί το μέλλον των αδέσποτων για Ωραιόκαστρο,Δέλτα,Χαλκηδόνα – Η απόφαση για την “Αλκυονίδα”

Σήμερα θα καθοριστεί το μέλλον των αδέσποτων για Ωραιόκαστρο,Δέλτα,Χαλκηδόνα – Η απόφαση για την “Αλκυονίδα”

Η “Αλκυονίδα” είναι διαδημοτικός σύνδεσμος Δυτικής Θεσσαλονίκης για τα αδέσποτα ζώα των Δήμων Ωραιοκάστρου, Δέλτα και Χαλκηδόνας.

Σκοπός της “Αλκυονίδας” είναι η οργάνωση και εφαρμογή ενός διαδημοτικού σχεδίου εντοπισμού, περισυλλογής, μεταφοράς, περίθαλψης, φροντίδας και προστασίας των αδέσποτων ζώων, παράλληλα με τη δημιουργία και λειτουργία ενός καταφυγίου αδέσποτων ζώων.

Οι πόροι του Συνδέσμου θα προέλθουν από την εφάπαξ και ετήσια εισφορά των μελών του, από δωρεές, επιχορηγήσεις και εισφορές που παρέχει το Δημόσιο ή άλλα νομικά ή φυσικά πρόσωπα κ.ά.

Έδρα του Συνδέσμου ορίζεται ο Δήμος Ωραιοκάστρου ενώ στο διοικητικό συμβούλιο θα συμμετέχουν 3 αντιπρόσωποι από κάθε Δήμο και 1 εκπρόσωπος φιλοζωικής οργάνωσης εντός ορίων των Δήμων.

Πρόβλημα μεγάλο δημιουργήθηκε με την επιλογή του προσώπου στην θέση του προεδρείου. Κατά τον δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη  με την παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων τινάχτηκαν στον αέρα συνεργασίες  και συνεννοήσεις που έγιναν σε διαδημοτικό επίπεδο για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του φορέα “Αλκυονίδα” για την αντιμετώπιση του προβλήματος  των αδέσποτων ζώων δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η προ συμφωνία των δημάρχων χάλασε όταν αποφασίστηκε να οριστεί πρόεδρος της “Αλκυονίδας” η κ.Ελένη Μπαλογιάννη άμισθη, σύμβουλος του νυν δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη με πέντε ψήφους από τα συνολικά εννιά μέλη και ενώ τρεις αποχώρησαν.

Στο δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου στις 24.1.2020 οι παρατάξεις  Δύναμη Δημιουργίας  και  Συνεργασία Τώρα  στο τελευταίο θέμα του συμβουλίου, που ήταν η λήψη απόφασης για την παραχώρηση ή μη δημοτικού αγροτεμαχίου για την ίδρυση καταφυγίου και αποτεφρωτηρίου αδέσποτων ζώων στην κοινότητα Πενταλόφου, ζήτησαν την αναβολή του. Πρώτον διότι δεν υπήρχε απαρτία στο σώμα για ένα τόσο σοβαρό θέμα και κυριότερα για το ενδεχόμενο να μην υλοποιηθεί η “Αλκυονίδα” έπειτα απο την αποχώρηση του δημάρχου Δέλτα κ.Γιάννη Ιωαννίδη. Η Έγκριση αποχώρησης του Δήμου Δέλτα από τον «Σύνδεσμο Ο.Τ.Α. Δυτικής Θεσσαλονίκης για τη μέριμνα αδέσποτων ζώων “Αλκυονίδα” θα αποφασιστεί σήμερα 29.1.2020 στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε την επιμονή του δημάρχου Ωραιοκάστρου στην επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου της προέδρου,που προκάλεσε αντίδραση και είπε χαρακτηριστικά ότι οι χειρισμοί του δημάρχου Ωραιοκάστρου διέλυσαν την “Αλκυονίδα”.
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου  απάντησε ότι δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό του δημάρχου Δέλτα που δεν είχε το σθένος να τοποθετηθεί μπροστά σε όλους για την άρνηση του στο συγκεκριμένο πρόσωπο και ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου υπερασπίζεται τις παραταξιακές επιλογές του δημάρχου Δέλτα.

Έπειτα απο αρκετή ώρα αντιπαραθέσεων,μπορείτε στο παρακάτω βίντεο να δείτε όλα όσα ειπώθηκαν, αποφασίστηκε να αναβληθεί το θέμα και να γίνουν προσπάθειες μεσολάβησης ώστε να παραμείνει ο δήμαρχος Δέλτα και να υλοποιηθεί η “Αλκυονίδα” .

Οι εξελίξεις είναι μπροστά έπειτα απο την απόφαση του σημερινού συμβουλίου του δήμου Δέλτα.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.