Σήμερα και αύριο το Πασχαλινό παζάρι του ξενώνα της “ΑΡΣΙΣ” στο Ωραιόκαστρο

Σήμερα Σάββατο 12 και αύριο Κυριακή 13 Απριλίου 2014 διοργανώνεται ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ για τα παιδιά της ΑΡΣΙΣ, που διοργανώνει ο Ξενώνας Προσωρινής Φιλοξενίας Παιδιών και Εφήβων σε κίνδυνο «Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ».

Όπως τονίζει η υπέυθυνη του ξενώνα Μαριάνα Κολοβού , κοινωνική λειτουργός, “Ο ξενώνας ξεκίνησε να λειτουργεί το 2007 με τη συνεργασία της ΑΡΣΙΣ, του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Υποδέχεται και φιλοξενεί παιδιά και εφήβους, θύματα παραμέλησης, κακοποίησης, εκμετάλλευσης, παράνομης εμπορίας και διακίνησης, παιδιά που βιώνουν άμεσα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Βρίσκεται στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, σε κτίριο που έχει παραχωρηθεί από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το σκοπό αυτό, εντός της πρώην Παιδόπολης Αγ. Δημητρίου.
Μέχρι σήμερα έχουν υποστηρίχθεί περισσότερα από 150 παιδιά και εφήβους, με διάρκεια παραμονής στο χώρο από 6 μήνες μέχρι 4 έτη. Τα περισσότερα από τα παιδιά επέστρεψαν στο οικογενειακό περιβάλλον, έπειτα από παρεμβάσεις, συνεχή στήριξη και εποπτεία, μικρότερος αριθμός παιδιών μεταφέρθηκαν σε Κέντρα Παιδικής Προστασίας.
Ο Ξενώνας χρηματοδοτείται μερικώς από κονδύλια του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών μας (διατροφή, ένδυση και υπόδηση, είδη πρώτης ανάγκης, λειτουργικές δαπάνες, συντήρηση και επισκευές, εξοπλισμός, κλπ) καλύπτεται από την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Η προσπάθειά μας δεν σταματά ποτέ, καθώς οι ανάγκες μας  αυξάνονται, κυρίως γιατί δυστυχώς αυξάνονται τα κρούσματα παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης”.

Είναι σημαντικό να στηρίζονται τέτοιες προσπάθειες (το avatonpress.gr  στηρίζει την προσπάθεια)  και παρά το ότι όλοι βιώνουμε μια ανευ προηγουμένου οικονομική κρίση στη χώρα μας, παρ’ όλα αυτά είναι δυνατόν έστω και απο το υστέρημά μας να προσφέρουμε ώστε και αυτά τα παιδιά να μην στερηθούν ακόμη περισσότερα αγαθά.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.