Σήμερα πορεία στη Θεσσαλονίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Συγκέντρωση και πορεία  σήμερα 18/9/18 και ώρα 18:00 στην Καμάρα  Θεσσαλονίκης, με αφορμή την συμπλήρωση πέντε χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα,απο μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έχουν περάσει 5 χρόνια απ’ τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη του 2013, που ο 34χρονος τότε μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη δολοφόνου, Γιώργου Ρουπακιά στο Κερατσίνι. Τότε, που μια από τις αναρίθμητες «συμπλοκές» που ενορχήστρωσε η Χρυσή Αυγή οδήγησε στο θάνατο έναν νέο άνθρωπο. Και σε όλη τη διάρκεια των 5 αυτών χρόνων, οι δολοφονικές και τρομοκρατικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής κάθε άλλο παρά έπαψαν. Εξακολουθούν να χτυπούν μετανάστες και πρόσφυγες, δημοκράτες αγωνιστές, να τρομοκρατούν σε σχολεία και πανεπιστήμια, σε γειτονιές της Αθήνας και άλλων πόλεων.

Απέναντι σε όλα αυτά, στη δολοφονική και τραμπούκικη δράση της Χρυσής Αυγής, την τρομοκρατία του φασισμού με κάθε μορφή, οι κυβερνήσεις έχουν επιστρατεύσει τη δήθεν ανεξάρτητη, ταξική «δικαιοσύνη». Εκείνη που κωλυσιεργεί και διαιωνίζει τη δίκη, εκείνη που απελευθερώνει τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με πολιτικές ενέργειες που ξεπλένουν τους νέο-ναζί, και η αστική αντιπολίτευση (δεξιά, «κεντροδεξιά» και «κεντροαριστερή»), αφήνουν τις φασιστικές δυνάμεις να κινούνται και, ουσιαστικά, να εξακολουθούν να παίζουν το ρόλο του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, που τις γέννησε, τις τροφοδοτεί και τις έχει για εφεδρεία, για να τις χρησιμοποιεί κατά συγκυρία ενάντια στον «εχθρό λαό», για να τον απειλούν και να τον τρομοκρατούν.

Αυτό, άλλωστε, φανερώνει συνολικά η πολιτική τους, η επίθεση που έχουν εξαπολύσει απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα, τα μέτρα περιορισμού δημοκρατικών δικαιωμάτων και φασιστικοποίησης που παίρνουν στην «επίσημη» πολιτική τους, όταν αναλαμβάνουν την κυβερνητική εξουσία, ο εθνικισμός και το μίσος που σπέρνουν ανάμεσα στους γειτονικούς λαούς, η υποταγή τους στον ιμπεριαλισμό και τα δικά του δολοφονικά και πολεμικά σχέδια. Και οι πολιτικές αυτές δεν είναι δικές τους, εγχώριες ανακαλύψεις, είναι μια κατάσταση που διαμορφώνει παντού ένα σύστημα που βρίσκεται σε κρίση. Αυτό άλλωστε δείχνει και η κοινοβουλευτική άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων και η διευρυμένη δράση φασιστικών δυνάμεων σε πολλές χώρες της Ευρώπης, που ενισχύουν τη θέση τους στο επίσημο πολιτικό σκηνικό.

 Αν έτσι γεννιέται κι έτσι ανδρώνεται ο φασισμός και οι δυνάμεις του, εάν έτσι τάχα «τον πολεμά» το σύστημα, ο λαός και οι δικές του δυνάμεις πρέπει να βρίσκονται στην άλλη όχθη! Σ’ εκείνη που δίνει την αληθινή αντιφασιστική πάλη. Που στρέφεται ενάντια στο σύστημα αυτό και στις δυνάμεις του, ενάντια στις πολιτικές που ανοίγουν το έδαφος στις φασιστικές δυνάμεις και δεν εγκλωβίζεται σε λαθεμένες πρακτικές που βλέπουν π.χ. την αντιφασιστική πάλη ως «πορεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής» , δεν την υποτάσσουν σε μικροκομματισμούς και κοινοβουλευτικές αυταπάτες.

 Η φετινή επέτειος της δολοφονίας του δημοκράτη αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, να δώσει την δυνατότητα στο λαό και τη νεολαία να διαδηλώσουν μαζικά ενάντια στο φασισμό, ενάντια στα νεοναζιστικά μορφώματα που χρησιμοποιεί το σύστημα για να διαιωνίσει την κυριαρχία του. Ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της εξάρτησης, της ανεργίας, της εξαθλίωσης και της τρομοκρατίας.

 ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

Μ’ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.