Σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατα του ΟΑΣΘ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 12:00 στη Θεσσαλονίκη για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση :

Η πρώτη κινητοποίηση υπεράσπισης του λαϊκού δικαιώματος στην μετακίνηση, έχει φέρει ήδη συγκεκριμένα αποτελέσματα. Το ζήτημα του ΟΑΣΘ έχει γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη μας, και όλοι οι θεσμικοί φορείς νιώθουν την ανάγκη να πάρουν θέση. Χωρίς την οργανωμένη κίνηση των πολιτών, οι οποίοι καθημερινά αγανακτούν με την κατάσταση, το ζήτημα δεν θα είχε έρθει στο προσκήνιο.

Οι κυβερνητικοί φορείς και η διοίκηση του ΟΑΣΘ τώρα επιμένουν ότι ο κόσμος «κακώς διαμαρτύρεται», ότι το ζήτημα «θα τακτοποιηθεί σύντομα», και ότι οι υπεύθυνοι θα φροντίσουν γι’ αυτό. Δεν τους εμπιστευόμαστε! Αν ήθελαν πραγματικά να λύσουν το πρόβλημα, αυτό θα είχε ήδη συμβεί. Αυτή την στιγμή, πρέπει να αυξηθεί η πίεση απέναντι στους υπεύθυνους, ώστε να ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ τα αιτήματα μας για ανθρώπινες συνθήκες μετακίνησης.

Οι δήμαρχοι και τοπικοί αξιωματούχοι ή βουλευτές, «κατόπιν εορτής» ανακάλυψαν το ζήτημα ΟΑΣΘ. Δηλώνουν την συμπάθεια τους στις κινητοποιήσεις των πολιτών, καταθέτοντας όμως προτάσεις και σχέδια που δεν έχουν σχέση με τα δικά μας αιτήματα. Οι κινητοποιήσεις μας δεν πρόκειται να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης ούτε για προεκλογικές σκοπιμότητες, ούτε για σχέδια ιδιωτικοποίησης ή εμπορευματοποίησης.

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Φοιτητών για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, εργαζόμενους, στη νεολαία, στους συνταξιούχους, σε όλους τους συλλόγους, τα σωματεία και τις συλλογικότητες που συμφωνούν με τα αιτήματα μας, να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Γραφεία του ΟΑΣΘ (Αλ. Παπαναστασίου 90), το Σάββατο 19 Γενάρη 2019, στις 12.00μ.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.