Σήμερα 31/1 πανελλαδική απεργία νοσοκομειακών γιατρών

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατεβαίνει ο κλάδος των νοσοκομειακών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018.

Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ συνέντευξη τύπου της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), με κύριο αίτημα να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος επικουρικός, να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Στη συνέντευξη παρουσιάστηκαν τα παρακάτω στοιχεία:

«Ο αριθμός των επικουρικών γιατρών που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι 2.100.
Από αυτούς περίπου 600 κινδυνεύουν με απόλυση πριν καν λήξει η θητεία τους (λήγει 31/12/18) μόλις δημοσιευτεί η απόφαση του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει την παράταση των συμβάσεων ως μη νόμιμη. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς παραμένουν απλήρωτοι για τον μήνα Δεκέμβριο.
Κατά κοινή ομολογία οι κενές θέσεις μόνιμων ειδικευμένων γιατρών είναι πάνω από 6.500 χιλιάδες. Ακόμα και αν παραμείνουν οι 2.100 υπηρετούντες σήμερα επικουρικοί και διορισθούν και όλοι οι υποψήφιοι (1.045 σήμερα) για θέσεις επικουρικών και πάλι η κάλυψη θα είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες.
Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει άμεσα την κοροϊδία και τον εμπαιγμό σε βάρος ασθενών και υγειονομικών, και να καλύψει όλα τα κενά με μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, ώστε να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία και να μπορούν οι ασθενείς να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ Τετάρτη 31/01/18 και στην συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας την ίδια μέρα στο στις 12 το μεσημέρι».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.