Σαν σήμερα η τραγωδία στα Τέμπτη.21 μαθητές νεκροί

Σαν σήμερα η τραγωδία στα Τέμπτη.21 μαθητές νεκροί

Ήταν Κυριακής 13 Απριλίου 2003 γύρω στις  19:30 Ένα λεωφορείο γεμάτο με μαθητές της πρώτης λυκείου, επιστρέφει από εκδρομή στην Αθήνα, στο Μακροχώρι Ημαθίας. Το λεωφορείο έχει φτάσει στα Τέμπη, με την κίνηση να είναι αυξημένη αλλά φυσιολογική, αν λάβεις υπόψιν την ώρα και την ημέρα.

Μια νταλίκα ερχόταν από το άλλο ρεύμα. Μετέφερε νοβοπάν. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα. Τα νοβοπάν και οι μελαμίνες γλίστρησαν και άρχισαν να σκορπίζονται στον δρόμο. Μερικά από αυτά βρήκαν το λεωφορείο. Όπως και η νταλίκα. Η «καρότσα» μάλιστα της νταλίκας, δεν βρήκε απλά το λεωφορείο, αλλά το «θέρισε» σε όλο το μήκος του.

Τι έγινε στη δίκη

Πέντε χρόνια αργότερα θα πραγματοποιηθεί η δίκη. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου θα αθωωθεί ενώ ο οδηγός της νταλίκας θα καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη. Επιπλέον οι ιδιοκτήτες της νταλίκας αλλά και του εργοστασίου νοβοπάν, καταδικάστηκαν από 4 μέχρι 14 χρόνια. Η εταιρεία κατέβαλλε επίσης το ποσό των 8.500.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων.

Αυτοί ήταν οι 21 άτυχοι μαθητές

Γάτου Ευαγγελία, Αγγελίνα , Όλγα, Καστίδου Ιωάννα, Τραπεζακλή Γεωργία, Σταφυλίδου Γεσθημανή, Παυλίδου Αναστασία, Ψαλίδα Ευανθία, Σταματέλλου Χριστίνα, Ούστα Περιστέρα, Τριανταφυλλίδης Ιωάννης, Μουρατίδης Παναγιώτης, Αθανασιάδης Ανδρέας, Θαλαλέος Κωνσταντίνος, Κανελλόπουλος Σταύρος, Παναγιωτίδης Σάββας, Τσολερίδης Ηλίας, Κοσμίδης Δημήτριος, Παπαδόπουλος Βασίλης, Μαρκαντήρας Αθανάσιος, Μίτσκας Γεώργιος, Σίγκας Δημήτρης.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.