Σεισμός στη Σάμο: Τσουνάμι μπήκε μέσα στα σπίτια και στα μαγαζιά

Σεισμός στη Σάμο: Τσουνάμι μπήκε μέσα στα σπίτια και στα μαγαζιά

Βίντεο ντουκουμέντο με μαρτυρία κατοίκου που βλέπει το τσουνάμι να έρχεται 
Στα 6,7 Ρίχτερ ο σεισμός, στα 2 μόλις χλμ. το εστιακό βάθος – Υπάρχουν τραυματίες
Η ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε στα ανοιχτά της Σάμου λίγα λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι έχει προκαλέσει υλικές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας. Ο Εγκέλαδος χτύπησε 18 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά της Σάμου κι έγινε αισθητός σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτοτο μέγεθος του σεισμού υπολογίζεται στα 6,9 Ρίχτερ.

Ο Αλέξανδρος Λυμπέρης δήμαρχος Δυτικής Σάμου δήλωσε «υπάρχουν καταστροφές σε διάφορα κτήρια, έχει πέσει τοίχος σε ένα σχολείο. Ο κόσμος αντέδρασε με ψυχραιμία, παρότι ήταν πολύ μεγάλη η δόνηση. Δυστυχώς θα υπάρξουν και προβλήματα και ατυχήματα, αλλά για την ώρα δεν μπορώ να μεταφέρω κάτι προς το παρόν. Φοβάμαι ότι θα έχουμε τραυματίες» Στη συνέχεια, ο κ. Λυμπέρης αναγκάστηκε να κλείσει εσπευσμένα την επικοινωνία με το Open TV, καθώς όπως είπε «βλέπω τώρα έναν τραυματισμένο άνθρωπο, έχει έρθει ασθενοφόρο να τον πάρει…»

Ζημιές προκάλεσε το τσουνάμι που σηκώθηκε μετά τον σεισμό, περίπου ενός μέτρου και που πέρασε μέσα στα σπίτια και στα καταστήματα στο λιμάνι.

Μάλιστα υπάρχει και βίντεο ντοκουμέντο στο Open TV όπου κάτοικος που βρίσκεται στην περιοχή του Πυθαγόριου βλέπει το τσουνάμι να έρχεται φωνάζει «έρχεται τσουνάμι» και κλείνει το τηλέφωνο. «Το λιμάνι έχει ρωγμές, έχουν πέσει τοίχοι. Ηταν ο μεγαλύτερος σεισμός που έχουμε ζήσει. Στο Βαθύ που είναι η γυναίκα μου οι ζημιές είναι μεγάλες. Εχει πλημμυρίσει όλη η παραλιακή»

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.