Σε «Άγγελος Βλαχόπουλος» μετονομάστηκε το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου προς τιμή του Ολυμπιονίκη

Σε «Άγγελος Βλαχόπουλος» μετονομάστηκε το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου προς τιμή του Ολυμπιονίκη

Π. Τσακίρης: «Αγκαλιάζουμε όλοι μαζί τον Άγγελο με περισσή αγάπη και τεράστια υπερηφάνεια!»
Ιστορικές στιγμές στο Δήμο Ωραιοκάστρου εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης. Κάτοικοι και δημοτική αρχή υποδέχθηκαν με υπερηφάνεια τον συντοπίτη τους Ολυμπιονίκη, Άγγελο Βλαχόπουλο, αθλητή της Εθνικής Ομάδας Πόλο που διακρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.
Η υποδοχή του «ασημένιου» Ολυμπιονίκη έγινε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου, που μετά από πρόταση του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, που ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετονομάστηκε προς τιμή του αθλητή σε «Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου – Άγγελος Βλαχόπουλος».
«Άγγελε καλωσόρισες στο σπίτι σου! Σε υποδεχόμαστε με αγάπη και υπερηφάνεια», είπε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, υποδεχόμενος τον Ολυμπιονίκη Άγγελο Βλαχόπουλο.
Τον σπουδαίο αθλητή μαζί με τον δήμαρχο υποδέχθηκαν και διακεκριμένοι αθλητές από το Ωραιόκαστρο. Ο νεαρός Σπιθολέων Καρατζάς, αθλητής στην Εθνική Ελλάδος Παίδων U15, ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στο δίζυγο, Βασίλης Τσολακίδης, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Δημήτρης Σαλπιγγίδης και η πρώην διεθνής αθλήτρια πετοσφαίρισης και πρώην αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Γυναικών, Μαρία Καρδαμανίδου. Του προσέφεραν λουλούδια, τον «έντυσαν» με την ελληνική σημαία και τον έστεψαν με στεφάνι ελιάς.
 «Είναι ιστορική αυτή η στιγμή, καθώς δεν είναι κάθε δήμος της χώρας το ίδιο ευλογημένος, ώστε να διαθέτει τους δικούς του Ολυμπιονίκες. Δεν είναι όλοι οι δημότες της χώρας το ίδιο τυχεροί να μπορούν να γευτούν τη χαρά μιας ολυμπιακής νίκης στον ιδιαίτερο τόπο τους. Το προνόμιο που έχουμε στον Δήμο Ωραιοκάστρου, είναι αληθινά ξεχωριστό χάρη στον Ολυμπιονίκη και συντοπίτη μας, τον Άγγελο Βλαχόπουλο, τον οποίο αγκαλιάζουμε όλοι μαζί με περισσή αγάπη και τεράστια υπερηφάνεια!», είπε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, υποδεχόμενος τον σπουδαίο αθλητή.
 «Η ολυμπιακή νίκη του Άγγελου Βλαχόπουλου είναι σπουδαία γιατί είναι τριπλή», σημείωσε ο κ. Τσακίρης και εξήγησε: «Πρώτον, είναι νίκη βαθιά προσωπική, καθώς χρειάστηκε ο ίδιος να αφιερωθεί με όλη του την ενέργεια στο αγαπημένο του άθλημα. Δεύτερον, είναι νίκη πνευματική, αφού ο Άγγελος δεν είναι μόνο κατακτητής του ασημένιου μεταλλίου, αλλά και φορέας του Ολυμπιακού Πνεύματος και εκφραστής των αξιών του και τρίτον, είναι νίκη συμβολική, καθώς στο πρόσωπο του Άγγελου πολλοί νέοι άνθρωποι, θα δουν ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση και θα θελήσουν και εκείνοι να του μοιάσουν, φτιάχνοντας στο σήμερα τη μαγιά για τους θριάμβους του αύριο».
 Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, δώρισε στον Ολυμπιονίκη, Άγγελο Βλαχόπουλο, αντίγραφο της ιερής εικόνας της Παναγίας Πορταΐτισσας, η οποία είναι προστάτιδα του Δήμου Ωραιοκάστρου και ευχήθηκε να τον προστατεύει και να του χαρίζει υγεία και πρόοδο.
 «Το Ωραιόκαστρο είναι το μέρος που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Αφιέρωσα αρκετές ώρες στη συγκεκριμένη πισίνα, για να προπονούμαι. Είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτό που γίνεται εδώ. Όταν έμαθα ότι ο δήμαρχος εισηγήθηκε να πάρει το όνομά μου το κολυμβητήριο ανατρίχιασα, δεν το πίστευα! Είναι κάτι μοναδικό, τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ. Οι επιτυχίες, το αθλητικό, το ολυμπιακό πνεύμα, είναι που πρέπει να προτρέπουν τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Δε θα γίνουν σίγουρα όλα πρωταθλητές, αλλά η ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό θα τους δώσει πολλά εφόδια για τη συνέχεια της ζωής τους», τόνισε συγκινημένος ο Ολυμπιονίκης, Άγγελος Βλαχόπουλος.
 «Θέλω να ζητήσω τη στήριξη της Πολιτείας προς το Δήμο Ωραιοκάστρου και τους πολίτες του για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου, γιατί το συγκεκριμένο κολυμβητήριο είναι ένα στολίδι για τον ελληνικό αθλητισμό και χρειάζεται τη στήριξη αυτή. Σας ευχαριστώ όλους πολύ, είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτή η ονοματοδοσία», είπε ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης.
 Ακολούθησαν στιγμές έντονα συγκινητικές όταν ο Παντελής Τσακίρης έκανε τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής που τοποθετήθηκε στην είσοδο του κολυμβητηρίου και πλέον προς τιμή του Ολυμπιονίκη ονομάζεται: «Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου – Άγγελος Βλαχόπουλος».
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.