Σε επαγρύπνηση ο δήμος Ωραιοκάστρου για τις δασικές πυρκαγιές

Σε επαγρύπνηση ο δήμος Ωραιοκάστρου για τις δασικές πυρκαγιές

Σε εξέλιξη βρίσκεται στον ορεινό όγκο του δήμου Ωραιοκάστρου το έργο διάνοιξης της αγροτικής οδοποιίας και των δασικών οδών. Έχουν προσληφθεί επτά δασοπυροσβέστες, οι οποίοι εκτελούν χρέη καθαρισμού και φύλαξης του ορεινούόγκου στον ευρύτερο δήμο.

Για την φύλαξη των δασικών εκτάσεων, που περιβάλλουν τον δήμο Ωραιοκάστρου επισημαίνεται ότι υπάρχει στενή συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωραιοκάστρου και εθελοντικές ομάδες.

Καθημερινά εθελοντές από την ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου και μέλη της ομάδας «Εθελοντές Ελλάδας» εκτελούν περιπολίες στον ορεινό όγκο του δήμου.

Επίσης τα φυλάκια είναι επανδρωμένα καθημερινά με δασοπυροσβέστες αλλά και εθελοντές, ενώ περιπολίες πραγματοποιούν και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όσον αφορά στον καθαρισμό οικοπέδων έχουν ενημερωθεί οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι στο μεγαλύτερο μέρος τους έχουν ανταποκριθεί, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές εστίες πυρκαγιάς.

Σε κάθε περίπτωση ο δήμος Ωραιοκάστρου και η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες της γενικής  Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αποφυγή των δασικών πυρκαγιών.

1)Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες.

2) Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.

3) Αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροσυγκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

4) Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.

5)Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

6)Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.

 

Μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά:

Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για:

–   την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε,

–   την τοποθεσία, το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

–   το είδος της βλάστησης που καίγεται.

Επίσης μπορείτε να τηλεφωνείτε στην γραμμή του πολίτη του δήμου Ωραιοκάστρου στο τηλέφωνο: 800 11 57013. Λειτουργεί καθημερινά από τις 07.00 το πρωί έως τις 15.00.

Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να καλείτε στο κινητό του υπεύθυνου της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωραιοκάστρου, κ. Ηλία Ζιακούλη 6936-009680

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.