Σε καζάνι που βράζει οι διαδικασίες για την “Αλκυονίδα”,πρόγραμμα φροντίδας αδέσποτων

Σε καζάνι που βράζει οι διαδικασίες για την “Αλκυονίδα”,πρόγραμμα φροντίδας αδέσποτων

Κατά τον δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη  με την παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων τινάχτηκαν στον αέρα συνεργασίες  και συνεννοήσεις που έγιναν σε διαδημοτικό επίπεδο για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του φορέα “Αλκυονίδα” για την αντιμετώπιση του προβλήματος  των αδέσποτων ζώων δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η προ συμφωνία των δημάρχων χάλασε όταν αποφασίστηκε να οριστεί πρόεδρος της “Αλυονίδας” η κ.Ελένη Μπαλογιάννη άμισθη, σύμβουλος του νυν δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη με πέντε ψήφους από τα συνολικά εννιά μέλη και ενώ τρεις αποχώρησαν.

Εν όψει της συζήτησης αύριο 29.1.2020 στο δημοτικό συμβούλιο Δέλτα του αιτήματος που κατατέθηκε από την πλευρά του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη για αποχώρηση του συγκεκριμένου δήμου από τον Διαδημοτικό Σύνδεσμο ΟΤΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης για τη Μέριμνα των Αδέσποτων Ζώων «Η Αλκυονίδα», οι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης και Χαλκηδόνας Σταύρος Αναγνωστόπουλος εξέδωσαν την ακόλουθη κοινή ανακοίνωση:

«Ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης για τη Μέριμνα των Αδέσποτων Ζώων ‘Η Αλκυονίδα’ συστάθηκε με πρωτοβουλία των δήμων Δέλτα, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου, ώστε να αντιμετωπιστεί κατά έναν τρόπο κοινό και συστηματικό το θέμα που αφορά τη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων.
Καθώς πλέον έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την επιλογή του κατάλληλου χώρου όπου μπορεί να δημιουργηθεί το καταφύγιο αδεσπότων και δεδομένου ότι υπάρχει μπροστά μας μια μοναδική ευκαιρία για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος μέσα από το πρόγραμμα ‘Φιλόδημος’ του υπουργείου Εσωτερικών, απευθύνουμε κάλεσμα στον δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη να αναθεωρήσει τη στάση του για το ζήτημα της ‘Αλκυονίδας’ και να συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για τη φροντίδα και την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Αποχώρησε ο δήμαρχος Δέλτα απο την «Αλκυωνίδα» που συμμετέχουν και το Ωραιόκαστρο και η Χαλκιδόνα

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.