Σε πυρετό εργασιών το 1ο Δημοτικό για την καρναβαλική παρέλαση

Σε πυρετό εργασιών είναι το 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου για την 8η καρναβαλική παρέλαση!

Με την μεγαλύτερη συμμετοχή εως σήμερα,γκρουπ 95 ατόμων θα  παρελάσουν με θέμα το σκάκι!!!

Οι γονείς εργάζονται εντατικά και την τελευταία ημέρα για να είναι η εικόνα του σχολείου τους στην εντέλεια!

Το συγκεκριμένο σχολείο άλλωστε φέρει και την «ευθύνη» αυτής της εκδήλωσης στο Ωραιόκαστρο.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του με πρόεδρο την Γεωργιάδου Μαρίνα το 2012 ξεκίνησε με πενιχρά μέσα την καρναβαλική παρέλαση.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
Οι καρναβαλικές παρελάσεις ξεκίνησαν το 2012. Μια ιδέα, που γεννήθηκε από τον τότε Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου υπο την προεδρία της Γεωργιάδου Μαρίνας. Αρχικά ξεκίνησε ερασιτεχνικά αλλά στην πορεία, χάρη στο μεράκι και την αγάπη των διοργανωτών, εξελίχθηκε σε έναν επιτυχημένο θεσμό, που λατρεύτηκε όχι μόνο από πολίτες του δήμου Ωραιοκάστρου αλλά ολόκληρης σχεδόν της Θεσσαλονίκης.
Και επειδή σε κάθε προσπάθεια αυτό που χρειάζεται είναι η στήριξη σε μια ιδέα για να μπορέσει λίγο μετά να γίνει πραγματικότητα, πολύτιμος «συνοδοιπόρος» στην 3η και 4η καρναβαλική εκδήλωση ήταν ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με τον δήμο Ωραιοκάστρου και πάντα την Γεωργιάδου Μαρίνα, καθώς συμμετείχαν καταστήματα της περιοχής, τα οποία προσέφεραν – δωρεάν στους πολίτες – κεράσματα από τα προϊόντα τους.
Στη συνέχεια ο δήμος Ωραιοκάστρου συνεργάστηκε με τον δήμο Ξάνθης που χορήγησε καρναβαλικά άρματα ανοίγοντας την αυλαία της καρναβαλικής παρέλασης Ωραιοκάστρου. Οι νικητές του καρναβαλιού φιλοξενούνται στην πορεία από το δήμο Ξάνθης και δίνουν την έναρξη του μεγάλου καρναβαλιού της Ξάνθης! 

Και ολα αυτά απο μια ιδέα της στιγμής!

Σε ολα αυτά τα χρόνια δεν έλειψαν οι γλώσσες οι πίκρες,με την εύκολη επίκριση και παρατεταμένο δάχτυλο του σχολιασμού ετσι….απλά για να υπάρχουν….! Ίσως να ήταν ωφέλιμες ομως,σε βάθος χρόνου,γιατί δυνάμωσαν το πείσμα για το καυτερό!

Ευχόμαστε άμεσα να δουμε την δημιουργία ενός καρναβαλικού συλλόγου!

652D1B55-87B4-413D-B9C5-54D2A45D4C47

Η επόμενη καρναβαλική παρέλαση,η 8η,είναι για αύριο! Το ραντεβού είναι στις 12:00 έξω απο το δημαρχείο που θα μας περιμένει ο Τόνις Σφήνος να δώσει τον ρυθμό και την μεγαλη συναυλία του!!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.