Σε σχολεία του Ωραιοκάστρου η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης

Σε σχολεία του Ωραιοκάστρου η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης

Κατόπιν αιτημάτων σχολικών μονάδων Δ/ντών σχολικών μονάδων της περιοχής του Ωραιοκάστρου, η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ενημερωτικές δράσεις σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τους τελευταίους μήνες της σχολικής χρονιάς 2023-2024. Με αντικείμενο το επάγγελμα του αστυνομικού, οι εκπαιδευτικές δράσεις μέσω οπτικοακουστικού υλικού, χειροτεχνιών αλλά και δια δραστικών παιχνιδιών, είχαν στόχο: ·
•στην  εξοικείωση των παιδιών με την Ελληνική Αστυνομία, ·
•στην ενθάρρυνση τους για αναφορά στις αρχές, περιστατικών βίας που συμβαίνουν στα ίδια τα παιδιά ή στο περιβάλλον τους, χωρίς φόβο ή ντροπή αλλά με γνώση και θάρρος,          •στην ενημέρωση για τους κινδύνους, αλλά και τους τρόπους επικοινωνίας με το Κέντρο.

Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, καλώντας τον αριθμό 100 ή αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα προστασίας τους, με σκοπό την πρόληψη και τη διαφύλαξη διακυβευόμενων αγαθών. Τα παιδιά του 3ου και 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ωραιοκαστρου αλλά και του 2ου Δημοτικου Παλαιοκάστρου, μετά την παρουσίαση της Υπαστυνόμου ΜΕΛΕΤΛΙΔΟΥ Βασιλικής και του Υπαστυνόμου ΧΑΤΖΗΣΠΥΡΟΓΛΟΥ Στελιου  κάλεσαν το 100 και μία ομάδα ΔΙΑΣ προσήλθε στο χώρο του σχολείου όπου τα παιδια είδαν την εξάρτηση των αστυνομικών ανέβηκαν στα οχήματα τους και πάτησαν τις σειρήνες μένοντας ενθουσιασμένα απο τη βιωματική δράση

Τη δράση υποστηρίζει ο Ταξίαρχος της Δ/νσης ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και παρευρέθηκαν στο 3ο Δημοτικο ο Αστ Δ/ντης κος ΚΑΡΑΚΟΝΤΙΝΟΣ, ο Τμηματάρχης των ομάδων ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ Αστ.Υπ/ντης κος ΓΚΟΥΓΚΟΥΜΑΤΗΣ ενώ στο 4ο Δημοτικό ο επικεφαλής της ομάδας ΖΗΤΑ  Αστ. Υποδ/ντης κος ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ. Τα παιδιά απέστειλαν τις εντυπώσεις τους και χειροτεχνίες για να ευχαριστήσουν τους αστυνομικούς για την επίσκεψή τους στα σχολεία τους.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.