Σκέψεις για ολικό lockdown για τις 11 “κόκκινες” περιοχές

Σκέψεις για ολικό lockdown για τις 11 “κόκκινες” περιοχές

Μονόδρομος φαίνεται να είναι το ολικό lockdown σε κάποιες περιοχές της χώρας, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα εξακολουθούν να είναι αυξημένα παρ’ όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό στην κυβέρνηση και στους λοιμωξιολόγους, καθώς η πανδημία του κορονοϊού δεν κάμπτεται όσο θα περίμεναν και με τον ρυθμό που ανέμεναν.

Έτσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναμένεται να ανακοινώσει την επιβολή αυστηρότερων μέτρων σε 11 “κόκκινες” περιοχές, που παρουσιάζουν ιδιαίτερα αυξημένο ιικό φορτίο, σύμφωνα με το ethnos.gr.
Η λίστα με τις 11 “κόκκινες” περιοχές
Δυτική Αττική
Θεσσαλονίκη
Ξάνθη
Κιλκίς
Πιερία
Δράμα
Ροδόπη
Γρεβενά
Πέλλα
Λάρισα
Κοζάνη
Στην Θεσσαλονίκη σήμερα ο Χαρδαλιάς :
Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα έχει σειρά συναντήσεων για την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων όπως εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή, την πορεία των ελέγχων που διενεργούνται από τις αρμόδιες Αρχές για την τήρηση των μέτρων, καθώς και το επιχειρησιακό σχέδιο προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 που έχουν αναπτύξει οι κατά τόπους αρμόδιοι φορείς ενόψει των εορτών.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων θα έχει τις εξής συναντήσεις:

16.30: Σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τους Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης, τους Διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτριο Τσαλικάκη αντίστοιχα, καθώς και τον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Καθηγητή Νίκο Παπαϊωάννου.

18.00:  Συνάντηση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τον Δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, με συμμετοχή του Αναπληρωτή Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγου Γεώργιου Δούβαλη, του Συντονιστή Επιχειρήσεων Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Πυροσβεστικού Σώματος, Υποστράτηγου Σπυρίδωνα Βαρσάμη, καθώς και στελεχών του Δήμου.

19.30: Σύσκεψη στο Δημαρχείο Πανοράματος με το Προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη (Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη), τον Αντιπρόεδρο Σίμο Δανιηλίδη (Δήμαρχο Νεάπολης Συκεών) και τον Γενικό Γραμματέα, Βασίλειο Γάκη (Δημοτικό Σύμβουλο Θεσσαλονίκης), με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου.

21.00: Σύσκεψη με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο Δημήτριο Κοντογιάννη και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο Νικόλαο Αθάνατο, με συμμετοχή όλων των Διοικητών των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σταθμών και Κλιμακίων της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.