Σκαρλάτος: Μη χάνετε τη ψυχραιμία σας κ. Δήμαρχε

Σκαρλάτος: Μη χάνετε τη ψυχραιμία σας κ. Δήμαρχε

Απαντάμε λοιπόν λέξη προς λέξη στην ανάρτηση σας :

Είπατε: «Αλίμονο στους επιχειρηματίες του δήμου Ωραιοκάστρου»…που ο νέος δήμαρχος πριν καλά-καλά καθίσει στη θέση του μείωσε κατά 11,4% τα δημοτικά τέλη για όλους τους επαγγελματίες και που σε μερικούς μήνες το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και στα νοικοκυριά.

Απαντάμε: Σωστά, φυσικά το στηρίξαμε, ψηφίζοντας το και εμείς. Ωστόσο, επειδή η επιλεκτική μνήμη ανέκαθεν μας απωθούσε, προσθέστε επίσης, ότι πριν καλά – καλά καθίσει στη θέση του ο δήμαρχος, «ανέκρουσε πρύμναν» για μία από τις ποιο σημαντικές προεκλογικές υποσχέσειςτου, που υποτίθεται πως θα εφάρμοζε «χθες». Τη μείωση των δημοτικών τελών σ’ όλους τους δημότες και στα χιλιάδες νοικοκυριά του δήμου Ωραιοκάστρου. Εννέα μήνες μετά, «αναμείνατε στο ακουστικό σας».

 Είπατε: «Αλίμονο στους επιχειρηματίες του Δήμου Ωραιοκάστρου»… που τους απάλλαξε εντελώς από τα δημοτικά τέλη για να τους ελαφρύνει από τη ζημία που υπέστησαν λόγω κορονοϊού.

 Απαντάμε:Σωστό, αλλά προσθέστε επίσης, πως η όλη αγωνία σας κ. Τσακίρη ήταν, να προλάβετε να οικειοποιηθείτε επικοινωνιακά την πρόταση – εντολή του ΥΠ.ΕΣ, κ. Θεοδωρικάκου, προς όλους τους δήμους, για μείωση των δημοτικών τελών λόγω κορονοϊού, πριν την ανακοινώσει ο υπουργός την …ίδια μέρα! (21 Μαρτίου). «Κομίζετε γλαύκας εν Αθήναις».

 Είπατε: «Προτάσεις»: πού ακριβώς τις καταθέτετε και εμείς δεν τις βλέπουμε; Μήπως οι «προτάσεις» σας είναι ήδη μέτρα υιοθετημένα από τη διοίκηση και ήδη βρίσκονται σε ισχύ;

Απαντάμε: Αν δεν τις είδατε ή δεν τις αντιληφθήκατε κ. Τσακίρη, πως γνωρίζετε ότι οι προτάσεις μας είναι «ήδη μέτρα υιοθετημένα»; Μας κολακεύετε. Στο δια ταύτα: Παρωπιδικές στάσεις και επιλεκτική άγνοια, σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους, δεν ταιριάζουν στον τόπο κ. Δήμαρχε.

 Είπατε: «Λουδοβίκειο ύφος»: μήπως αναφέρεστε στο δικό σας ύφος τη στιγμή που φυγομαχείτε, εγκαταλείποντας το δημοτικό συμβούλιο κάθε φορά που δεν μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε;

Απαντάμε:Στη μάχη της μεθοδευμένης εξέλιξης των «ημετέρων» και των αυλικών σας ποτέ δε θα πάρουμε μέρος. Αρνούμαστε κατηγορηματικά να συμμετάσχουμε στις «άνωθεν» κομματικές εντολές προεκλογικών βολεμάτων, που εκτελείτε σχολαστικά.

Εξάλλου από τα πρώτα έργα σας, το πρώτο δείγμα γραφής σας, ήταν το βόλεμα κομματικών και παραταξιακών «ημετέρων». Εκτός αν σας διαφεύγει η «αξιοκρατική» πρόσληψη υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου σας στην ΔΗΚΕΩ, πρόσληψη η οποία ακυρώθηκε αρχικώς διότι γίνατε ρεζίλι, αλλά εκ των υστέρων την «τακτοποιήσατε» …αξιοκρατικά.

Ακόμα περιμένουμε τη χάραξη στρατηγικής του δήμου μας στο μεταναστευτικό, από κομματικό φίλο σας, τον οποίο προσλάβατε ως ειδικό συνεργάτη με πάγια αντιμισθία για αυτό το θέμα, τώρα αναμένουμε την πρόσληψη και άλλου φίλου σας ως ειδικό επιστημονικό συνεργάτη, για να γνωρίζουν οι δημότες μας, με ποιά κριτήρια προσλαμβάνετε συνεργάτες. 

Είπατε: «Απουσία δημάρχου»: ο δήμαρχος επιτελεί στο ακέραιο τα καθήκοντά του καθημερινά και από τη θέση του. Παρακολουθείτε μήπως το πρόγραμμά του; Από πού ενημερώνεστε σχετικά με αυτό;

Απαντάμε: Ενημερωνόμαστε για το «πρόγραμμά» σας απευθείας από τους πολίτες, οι οποίοι και το αξιολογούν. Όχι από τα παραταξιακά – διαδικτυακά μέσα σας, τα βολεμένα τρόλ που σας «γλείφουν» ανελλιπώς, και βεβαίως, ούτε από τα αποστειρωμένα και απολύτως ελεγχόμενα επικοινωνιακά δελτία τύπου σας.

Είπατε: «ΤΙΤΑΝ»: ισχυρίζεστε ότι εσείς και μόνο εσείς έχετε το μονοπώλιο στην περιβαλλοντική ευαισθησία; Μάλλον αυτό θα εννοείτε όταν μιλάτε για «αλαζονεία». Όχι μόνο από την αρχή κινηθήκαμε προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά ενισχύσαμε τη θέση μας, διασφαλίζοντας τη στήριξη και των άλλων δημάρχων της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Απαντάμε: Κάνατε την ανάγκη φιλοτιμία και σπεύσατε ασθμαίνοντας να ακολουθήσετε τις μαχητικές πρωτοβουλίες των όμορων και υπόλοιπων δήμων, μετά τον αιφνιδιασμό σας για τη διάσταση που πήρε το θέμα του ΤΙΤΑΝΑ. Όταν μήνες πριν καταθέσαμε ψήφισμα που και εσείς αποδεχτήκατε αλλά δεν πράξατε τίποτα για να το υλοποιήσετε και προσπαθώντας πάλι με επικοινωνιακό παιχνίδι να βγείτε μπροστά, καταθέσατε νέο ψήφισμα για το ίδιο θέμα πρόσφατα.  Μόνο κενά λόγια, πράξεις καμιά. Ίσως για να μη στενοχωρήσετε κομματικούς φίλους σας. Άλλωστε οι δηλώσεις σας  έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα του Δημοτικού συμβούλιου

Είπατε: «Έργο»: μη ρωτάτε εμάς. Ρωτήστε αυτούς που ήδη μέσα σε μερικούς μήνες ωφελούνται από αυτό. Εισπράττουμε καθημερινά την ικανοποίηση των συνδημοτών μας για:

–  Τη μείωση των δημοτικών τελών προς όλους τους επαγγελματίες του δήμου μας στην οποία προχωρήσαμε με το καλημέρα.

– Το ασταμάτητο καθάρισμα, το νοικοκύρεμα και την περιποίηση κάθε γωνιάς του δήμου μας.

– Τη διασφάλιση καλύτερων συγκοινωνιών για τους δημότες μας χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση.

– Την κατάρτιση ενός φιλόδοξου προϋπολογισμού που πρόκειται να αλλάξει την όψη του δήμου.

– Την ένταξη έργων σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.

– Την άρτια διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού και την έμπρακτη αλληλεγγύη που δείχνουμε κάθε μέρα προς τους ευάλωτους συμπολίτες μας, παρέχοντάς τους όλα τα αναγκαία.

«Συνεργάτες»:καταθέστε τα βιογραφικά των δικών σας συνεργατών και ας τα συγκρίνουμε τα αντίστοιχα των συνεργατών του δημάρχου.

 

Απαντάμε: «Έργο σας»:

–      Το άμεσο βόλεμα κομματικών και παραταξιακών φίλων – συντρόφων.

–      Εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις έργων, εξυπηρετώντας ημετέρους .

–      Την επιλεκτική μείωση δημοτικών τελών αθετώντας με το καλημέρα τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις

–      Το αυτονόητο για την καθημερινότητα ενός πολίτη το βαφτίζετε ….. έργο!

–      Ολιγωρία, αδιαφορία για το θέμα με τα Λατομεία – καμία ενέργεια.

–      Ολιγωρία, αδιαφορία,κομματισμος , εμπαιγμός  για το θέμα με τα αδέσποτα – καμία λύση.

–      Ολιγωρία, αδιαφορία για το θέμα με τη καταγγελία για «νεροκλοπή» – καμία ενέργεια.

–     «Κουκούλωμα»  στις οικονομικές ατασθαλίες στα νομικά πρόσωπα του Δήμου μας – καμία ενέργεια.

–     Ανερυθρίαστα οικειοποιείστε (όπως συνηθίζετε) την κυβερνητική επιλογή και πράξη μετάβασης των αστικών συγκοινωνιών του Ωραιοκάστρου στο ΚΤΕΛ, λες και το «επιτύχατε» εσείς. Ξεχνάτε τι δηλώνατε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα.

–     Προϋπολογισμός  παρωδία, αντιγραφή του προηγούμενου με μηδενικό αναπτυξιακό πρόσημο με πάμπολλες τροποποιήσεις από τις αρχές του χρόνου.

–     Για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού, δεν πράξατε τίποτα περισσότερο από τις κυβερνητικές επιταγές και από αυτές τα λιγότερα. Προσπαθήσατε να οικειοποιηθείτε το πρόγραμμα της Περιφέρειας για τα δωρεάν γεύματα, και παρά τις δικές μας πάλι ερωτήσεις, μέχρι σήμερα δεν έχετε δώσει εμπεριστατωμένες απαντήσεις για το ποιες είναι οι ενέργειες που κάνετε για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αποδεικνύοντας ότι, όχι μόνο δεν έχετε την κατάλληλη οργάνωση αλλά και ούτε τη γνώση και το σχέδιο αντιμετώπισης αυτής. Με λίγα λόγια είστε έρμαιο των εξελίξεων.

Πριν από ένα μήνα υποσχεθήκατε με δελτίο τύπου ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα για την τηλεκπαίδευση, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, και πάλι ένα φθηνό επικοινωνιακό παιχνίδι, (αναγκάζοντας συλλόγους γονέων να προβούν σε ανάλογες πράξεις),  ενώ αναμένετε με αγωνία και πάλι την κυβερνητική υλοποίηση του σχετικού προγράμματος για την οικειοποιηθείτε.

–     Καταθέστε εσείς, τα ονόματα των προσώπων της δικής σας παράταξής και των πολιτικών φίλων σας που έχετε τοποθετήσει σε έμμισθες θέσεις, δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Κριτήριο επιλογής σας τα «κομματικά και παραταξιακά βιογραφικά» των φίλων σας. Να αναμένουμε νέες αφίξεις «αρίστων φίλων»;

 

Καταλήξατε: Κατόπιν των παραπάνω, σας ευχόμαστε ολόψυχα να μπορέσετε να γίνετε χρήσιμος προς τους ανθρώπους που σας ψήφισαν. Ποτέ δεν είναι αργά, κύριε Σκαρλάτο.

 

Καταλήξαμε: Κατόπιν των παραπάνω, σας συνιστούμε να μη χάνετε τη ψυχραιμίας σας με «ύβρεις» κ. Τσακίρη. Και όταν “διατυμπανίζετε” πως είστε δήμαρχος όλων των δημοτών να το εννοείτε και να μπορείτε να το υποστηρίξετε. Άνευ επιλογής μόνο «φίλα προσκείμενων βιογραφικών».

 

ΥΓ. Επιμένουμε κ. Δήμαρχε στις προτάσεις τόνωσης επιχειρήσεων – επαγγελματιών του τόπου μας, τις οποίες πρόσφατα κατέθεσε η δημοτική μας παράταξη, «αν.α.σ.α.». Σας καλούμε να δείξετε έμπρακτα το ενδιαφέρον σας, βάζοντας στο περιθώριο τις όποιες ανασφάλειές σας,για το καλό του τόπου.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.