«Σκούπισαν» την παραλία του Γλαρόκαβου στη Χαλκιδική,φωτο

«Σκούπισαν» την παραλία του Γλαρόκαβου στη Χαλκιδική,φωτο

Μέλη της οργάνωσης Greek Eco Project και των ξενοδοχείων Flegra Hotels  περισυνέλεξαν 20 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων από την παραλία του Γλαρόκαβου στη Χαλκιδική.

Ο Γλαρόκαβος είναι μια παραθαλάσσια περιοχή που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι τη Χαλκιδική. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε χωματερή και υφίσταται συνεχή περιβαλλοντική υποβάθμιση, με ανεξέλεγκτο τρόπο και αμείωτη ένταση. Οικιακά απορρίμματα, ογκώδη αντικείμενα, μπάζα και άλλα υλικά κατεδαφίσεων, ακόμη και βοθρολύματα πετάγονται ανεξέλεγκτα από ασυνείδητους κατά μήκος της παραλίας και κάτω από το πευκοδάσος

Μέλη της Greek Eco Project βρέθηκαν στο Γλαρόκαβο Χαλκιδικής, για να εκτιμήσουν  την κατάσταση των σκουπιδιών και παράλληλα να καθαρίσουν ένα σημαντικό τμήμα της παραλίας του.

«Δεν περιμέναμε να δούμε μια τέτοια τραγική κατάσταση σε έναν τόπο που εκτός από τουριστικό θέρετρο, είναι και προστατευόμενη περιοχή Natura. Η Χαλκιδική, η Ελλάδα είναι ο τόπος μας ,η πατρίδα μας ,το μέρος που ζήσαμε και θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας .Δεν επιτρέπετε αυτή η αισχρή εικόνα. Δεν επιτρέπεται να αφήνει κάνεις πίσω του αυτό το χάλι και να περιμένει από κάποιον άλλο να το μαζέψει. Εάν δεν μπορείτε να καθαρίσετε το περιβάλλον, τότε μην το λερώνετε» δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου Greek Eco Project Αυγή Μεταξά.

Προσπάθειες για τον καθαρισμό της συγκεκριμένης παραλίας έχουν γίνει και από την  Εθελοντική Κίνηση Κάτοικων Πευκοχωρίου προκειμένου να σταματήσει η περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής.

Νίκος Αβουκάτος greenagenda.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.