Σταμπουλίδης: Μπροστά μας είναι τα ανοίγματα και πίσω τα κλεισίματα

Σταμπουλίδης: Μπροστά μας είναι τα ανοίγματα και πίσω τα κλεισίματα

Για τα επόμενα βήματα και το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα με συγκεκριμένους κανόνες και περιορισμούς, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στον Δημήτρη Βενιέρη.

«Έχουμε πει ότι πλέον μπροστά μας είναι τα ανοίγματα και πίσω τα κλεισίματα. Θεωρώ ότι ο τρόπος ο συνετός με τον οποίον ανοίγουμε τις δραστηριότητες, δεν θα μας οδηγήσει ξανά σε αναστολές».

«Υπερβολές δεν μπορούν να γίνουν μέσα στα καταστήματα, ίσα – ίσα. Θεωρώ ότι και από τα δεδομένα που οι ειδικοί έχουν, ότι είμαστε στο peak της πανδημίας. Και από την προστασία του κόσμου και με την ενεργοποίηση των εργαλείων που σας είπα, δε θα χρειαστεί να ξανακλείσουμε» υπογράμμισε.

«Δεν έχουμε επιλογές να ξανακλείσουμε. Η λογική της φυσαρμόνικας μας βοήθησε και ήταν στρατηγική για την προηγούμενη περίοδο, Τώρα δεν έχουμε πολύ μεγάλο χώρο για τέτοιου τύπου πρακτικές.

Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα, επιδρά με δύο παραμέτρους αρνητικά: το ένα είναι θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο και δείχνει ασέβεια σε αυτούς που προσπαθούν να σωθούν στις ΜΕΘ, κι ο άλλος είναι, ότι είτε ο ίδιος, είτε ο γείτονάς του, είτε ο δε ξέρω ποιος, που έχει επιχείρηση, θα την κλείσει ξανά. Αυτό είναι δεδομένο. Άρα λοιπόν τα πράγματα είναι απλά» τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης.

Το σχετικό απόσπασμα εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=m09ELPSmfp8

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=RA46CTUzKV8

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.