Σταυρούπολη Ξάνθης – Στα στενά του Νέστου, βίντεο

Σταυρούπολη Ξάνθης – Στα στενά του Νέστου, βίντεο

Χιλιάδες επισκέπτες θα βρεθούν στην Ξάνθη τις επόμενες ημέρες στα πλαίσια των ΘΡΑΚΙΚΏΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΌΝ ΕΟΡΤΩΝ και του ξακουστού ΞΑΝΘΙΏΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΎ .
Εκτός όμως της πρωτεύουσας του νόμου εξαιρετική κοντινή εκδρομή είναι και παραδοσιακή Σταυρούπολη.
Η ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, στα βορειοδυτικά του νομού Ξάνθης, και σε απόσταση 27 χλμ. από πόλη της Ξάνθης, πήρε το όνομά της από τη θέση στην οποία βρίσκεται’ αποτελεί το σταυροδρόμι ανάμεσα στην Ξάνθη, τη Δράμα, τη Βουλγαρία και την Καβάλα. Είναι η Χώρα των αρχαίων Διών, και το σημερινό της όνομα το έχει από το 1920. Αποτελεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο Νεστοχώρι της Ξάνθης, υπήρξε κεφαλοχώρι της περιοχής και στις μέρες μας ως Δημοτική Ενότητα απαρτίζεται από τις τοπικές κοινότητες Γέρακα, Δαφνώνα, Καρυοφύτου, Κομνηνών, Νεοχωρίου και Πασχαλιάς.
Παραδοσιακά σπίτια, λιθόστρωτα δρομάκια, μια όμορφη συμμαζεμένη πλατεία, περιτριγυρισμένη από καφετέριες και ζαχαροπλαστεία, μίνι μάρκετ, κρεοπωλείο αλλά και το κτίριο όπου στεγάζεται η δημοτική ενότητα, ξενώνες, ταβερνάκια κ.ά. είναι το σκηνικό που θα συναντήσετε στη Σταυρούπολη.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί από το Πειρατολόγιο τι θα συναντήσετε στη Σταυρούπολη.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.