Στα Διαβατά η Φώφη Γεννηματά- Ο δήμαρχος έθεσε το μέγιστο πρόβλημα του μεταναστευτικού

Δήλωση Γιάννη Ιωαννίδη μετά την συνάντηση με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στη δομή Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά

Έγινε μια επίσκεψη της κ. Γεννηματά στην ανοιχτή δομή Αναγνωστοπούλου και τα προβλήματα που τέθηκαν  από την πλευρά της προϊσταμένης της δομής είναι αυτά που αφορούν την υπερφόρτωση του camp, τους παρά πολλούς  αδήλωτους, μετανάστες οι οποίοι υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή. Οι άνθρωποι αυτοί  είναι υποσιτισμένοι και έχουν μπει μέσα στην κοινότητα των Διαβατών μέσα στον δήμο Δέλτα, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, υπάρχει και υγειονομικό πρόβλημα γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι αταυτοποίητοι , προσπαθούν να βρουν στέγη και τροφή, υπάρχει πρόβλημα μεγάλο με την ασφάλεια των κατοίκων  της περιοχής, υπάρχει γενικά ανησυχία και κοινωνική αναταραχή. Είμαστε δήμος υπερφορτωμένος από ευπαθείς ομάδες ακούω ότι θα ανοίξουν και άλλοι καταυλισμοί, αυτό συνιστά  ασύμμετρη απειλή που δέχεται η περιοχή η δική μου.

Είναι δυσανάλογος ο πληθυσμός των μεταναστών που κινούνται στην περιοχή. Είμαι πλέον αντίθετος σε ό,τι θα συμβεί από εδώ και πέρα ακόμη και στην υπερφόρτωση και της υπάρχουσας δομής πόσο μάλλον στην δημιουργία νέας.

Υπάρχει πρόβλημα μεγάλο, η πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να το λύσει , πρέπει να γίνει αστυνομικό τμήμα στην περιοχή, πρέπει να γίνουν μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες για να αισθάνεται ο πολίτης ότι είναι σε μια ευνομούμενη χώρα, να μπουν απευθείας δρομολόγια για να εξυπηρετούνται οι πρόσφυγες ώστε να μην κατεβαίνουν μέσα στον οικισμό γιατί ο οικισμός είναι 300 μέτρα από την δομή αυτή, είμαστε οργανικά δεμένοι, άρα η Πολιτεία πρέπει να το δει , να υπάρχει καταμερισμός, οι πρόσφυγες μετανάστες να κατανέμονται ισομερώς και σε άλλες περιοχές. Δεν γίνεται  να φορτώνουμε την υπάρχουσα περιοχή άλλο.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.