Στα “πέριξ” η συνέντευξη του δημάρχου Ωραιοκάστρου – Μιλάει για παιδικές χαρές,για ιστορικό πάρκο,ύδρευση και αποχετευτικό,βίντεο

Στα “πέριξ” η συνέντευξη του δημάρχου Ωραιοκάστρου – Μιλάει για παιδικές χαρές,για ιστορικό πάρκο,ύδρευση και αποχετευτικό,βίντεο

Συνέντευξη στα “πέριξ” επέλεξε να παραχωρήσει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.Για μία ακόμη φορά σε μέσο εκτός Ωραιοκάστρου προτίμησε να μιλήσει ο δήμαρχος,αν και επανειλημμένες φορές το oraiokastro24 ζήτησε συνέντευξη απο τον δήμαρχο έχοντας στην ατζέντα του πολλά θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Μερικά απο αυτά τέθηκαν στην συνέντευξη που παραχωρήθηκε στο tv100.
Ας τα δούμε αναλυτικά:

Το πρώτο θέμα που αναφέρθηκε ήταν για τη θανάτωση αδέσποτων ζώων από φόλες που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην κοινότητα Πενταλόφου (δείτε σχετικά εδώ )
Αναλαμβάνει την ευθύνη εξ ολοκλήρου ο δήμος γιατί αυτός είναι υπεύθυνος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα αδέσποτα, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και έτσι οι πολίτες αγανακτισμένοι από τα επιθετικά τα ζώα ρίχνουν φόλες,θεωρώντας ότι αυτή η απάνθρωπη πράξη είναι η λύση στο πρόβλημά τους.
Για την αποχώρηση του Δήμου Δέλτα από το διαδημοτικό φορέα “Αλκυωνίδα” (διαβάστε σχετικά εδώ ) ,ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο για την φροντίδα των αδέσποτων που συμφώνησαν να υλοποιήσουν οι τρεις δήμοι Δέλτα,Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου, ο δήμαρχος δήλωσε ότι διάβασε μία ανακοίνωση αλλά δεν έχει τίποτα επίσημο στα χέρια του.
Τόνισε ότι υπάρχουν άλλοι δήμοι που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν σε αυτό το πρόγραμμα όπως ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου,Αμπελοκήπων Μενεμένης, ακόμη και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Για το θέμα αυτό γίνονται ακόμη συζητήσεις. Ένα θέμα που όπως είπε ο δήμαρχος οι πολίτες αγανακτισμένοι προβαίνουν σε απάνθρωπες πράξεις απέναντι στα αδέσποτα.

Σε ιστορικό πάρκο (διαβάστε σχετικά εδώ ) είναι το όραμα του δημάρχου να μετατρέψει το Ωραιόκαστρο Αναφέρθηκε για τα αναξιοποίητα αρχαία που υπάρχουν στον ευρύτερο δήμο του Ωραιοκάστρου μία βαριά ιστορία που δυστυχώς δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας όπως θα της άρμοζε.
Μέχρι το τέλος της θητείας του θεωρεί ότι το ιστορικό πάρκο θα είναι επισκέψιμο.

Κατά την άποψη του δημάρχου ότι ο κόσμος που επέλεξε το Ωραιόκαστρο για μόνιμη κατοικία δεν αποζημιώθηκε μέχρι τώρα για το μεγάλο κόμιστρο που πλήρωσε για να αγοράσει στο σπίτι του,μιας και τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στο Ωραιόκαστρο έμεινε στάσιμη.

Οραματίζεται την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων κάτι που έχει ξεκινήσει ήδη από τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου με το 1ο Φεστιβάλ Αβγού που έχει γίνει στην Ελλάδα
( διαβάστε σχετικά εδώ ) στο οποίο όμως δεν θυμήθηκε να αναφέρει.

Αναφέρθηκε για τα προγράμματα που βρήκε από την προηγούμενη διοίκηση και θα τα συνεχίσει άλλα με τροποποιήσεις καθώς έχει άλλη οπτική.
Τα υπόλοιπα χωριά του δήμου Ωραιοκάστρου στο θέμα αποχετευτικού και νερού έχει βάλει στόχο να τα φέρει στο ίδιο επίπεδο που βρίσκεται το Ωραιόκαστρο. Το έργο του νερού και της αποχέτευσης που δρομολογήθηκε και εντάχθηκε σε χρηματοοικονομικά προγράμματα απο την προηγούμενη διοίκηση πρέπει να το ολοκληρώσουν και να συνεχίσουν στις υπόλοιπες περιοχές. Να ολοκληρωθεί το αποχετευτικό δίκτυο που ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση στις κοινότητες Πενταλόφου και Νεοχωρούδας και η νέα διοίκηση να συνεχίσει το αποχετευτικό σε Φιλαδέλφεια και Μεσαίο όπως επίσης τόνισε οτι να αποκατασταθούν οι αστοχίες του αποχετευτικού δικτύου στο Μελισσοχώρι.

Προϋπολογισμός 355.000 ευρώ για παιδικές χαρές. Μια εμβληματική παιδική χαρά σαν καστροπολιτεία ετοιμάζετε και έως το καλοκαίρι θα έχει παραδοθεί και θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους.
Η συγκεκριμένη παιδική χαρά θα είναι πόλος έλξης για όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Επίσης η νέα διοίκηση μέσω της ψηφιακής πολιτικής να εξυπηρετείται ο πολίτης σε θέματα γραφειοκρατικά που αφορούν τον δήμο από το σπίτι του. Στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη,που πλέον είναι πολύ απαιτητικός διότι του δημιουργήθηκαν μεγάλες προσδοκίες.

Τέλος αναφέρθηκε ότι η συνεργασία της διοίκησης με την αντιπολίτευση λειτουργεί σαν μια γροθιά. Τα δημοτικά συμβούλια λειτουργούν εξαιρετικά δημοκρατικά, τόνισε.

 

vendo

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τους κεντρικους δρόμους που περνά το λεωφορείο γεμάτου ς λακούβες δεν τους βλέπει;Το ότι δεν υπάρχουν ράμπες πουθενά για αναπηρικά αμαξίδια; Το ότι παρκάρει ο κάθε απροσάρμοστος όπου βρει ;Πρώτα λοιπόν τα βασικά κυρ δήμαρχε και μετά οι περικοκλάδες για το θεαθήναι

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.