Στα στενά του Αλιάκμονα, βίντεο 

Στα στενά του Αλιάκμονα, βίντεο

Εκεί που τα Πιέρια συναντούν το Βέρμιο υπάρχει μια στενή και απόκρημνη χαράδρα , που την διαρρέει ο ποταμός Αλιάκμονας σχηματίζοντας τους όμορφους μαιάνδρους του. Αυτή η περιοχή είναι γνωστή ως τα στενά του Αλιάκμονα και χαρακτηρίζεται από πυκνά φυλλοβόλα δάση και επιβλητικούς βραχώδεις όγκους.

Στα στενά του Αλιάκμονα η φυσική κοίτη του ποταμού έχει αντικατασταθεί από δύο τεχνητές λίμνες, της Αγίας Βαρβάρας και των Ασωμάτων που δημιουργήθηκαν έπειτα από την κατασκευή των αντίστοιχων φραγμάτων.

Λίγα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βέροιας , ακριβώς μετά τη γέφυρα φράγματος Αλιάκμονα , επιλέγουμε το δρόμο με προορισμό τη Σφηκία, όπου και  ξεκινάει μια όμορφη διαδρομή δίπλα στον ποταμό. Καθ’ όλη  τη διάρκεια της διαδρομής η εικόνα της πυκνής βλάστησης που επικρατεί , εναλλάσσεται με αυτή των απόκρημνων πλαγιών και των γαλανοπράσινων νερών του ποταμού. Επιπλέον σε αρκετά σημεία της διαδρομής σου δίνεται η δυνατότητα να απολαύσεις την πανοραμική θέα του ποταμού και της διαδρομής που ακολουθεί ανάμεσα στα βουνά.

Το Ελληνικό Κέντρο Παρατήρησης επισκέφτηκε τα στενά και δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το βίντεο

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.