Στα όρια τους οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ. Αποφάσισαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

[ad_1]

Στα όρια τους οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ. Αποφάσισαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Με απεργιακές κινητοποιήσεις «απαντούν» οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ, που παραμένουν απλήρωτοι για σχεδόν πέντε μήνες. Παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι εντός των ημερών θα είχαν λάβει μέρος των οφειλόμενων αμοιβών τους και θα γινόταν και η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, τελικά ενημερώθηκαν ότι «γίνονται προσπάθειες» αλλά χωρίς να δίνονται ξεκάθαρες εξηγήσεις για το πότε θα καταβληθούν τα χρήματα.

 

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας ολοκληρώθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων με αντιπροσώπους των συνδικαλιστικών τους σωματείων αποφασίζοντας από σήμερα, στις 19:00 να ξεκινήσουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

 
 

Αυτό σημαίνει ότι την Τρίτη (20/12) δεν θα κυκλοφορήσουν τα «Νέα», ενώ με αμιγώς μουσικό πρόγραμμα θα εκπέμψει ο ραδιοφωνικός σταθμός ΒήμαFM. Στον αέρα είναι συνεπώς η έκδοση και του κυριακάτικου τεύχους του «Βήματος».

Ο Σταύρος Ψυχάρης είχε υποσχεθεί εδώ και εβδομάδες πως μέσα στον Δεκέμβριο οι εργαζόμενοι θα έπαιρναν σε δύο δόσεις (16 και 30 Δεκεμβρίου) το μηνιάτικο του Αυγούστου, συν το Δώρο των Χριστουγέννων που είναι και υποχρεωτικό από τον νόμο. Με άλλα λόγια, θα τους πλήρωνε δύο μισθούς μέσα στον μήνα που θα έδινε μία σημαντική ανάσα στον κόσμο.

Η κατάσταση έφτασε σε οριακό επίπεδο μετά τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής. Όλοι περίμεναν ότι θα έμπαινε ένα 15νθήμερο στους λογαριασμούς τους, το πρώτο του Αυγούστου (!), αφού είχαν λάβει εδώ και μέρες τη σχετική διαβεβαίωση. Αλλά τελικά δεν είδαν το χρώμα του χρήματος.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε από τη διοίκηση, ο κ. Ψυχάρης έβαλε το απαραίτητο ποσόν για τη μισθοδοσία, ωστόσο οι τράπεζες μπλόκαραν τους λογαριασμούς της εταιρείας και παρακράτησαν τα χρήματα. Η διοίκηση του ΔΟΛ απευθύνθηκε στις τράπεζες, ανεβάζοντας δραματικά τους τόνους: «Θα κλείσουμε έτσι», τους είπαν, αλλά η έκκληση έπεσε στο κενό.

Η τελευταία ενημέρωση από τη διοίκηση προς το προσωπικό του ομίλου είναι ότι καταβάλλονται προσπάθειες να ξεμπλοκάρει ο λογαριασμός την ΕΤΕ που είχαν πιστωθεί τα χρήματα, αλλά η τύχη των ενεργειών είναι εντελώς αβέβαιη. Ο λόγος είναι ότι στο τέλος του έτους, οπότε και λήγει η δόση ύψους 2 εκατ. ευρώ για το ομολογιακό δάνειο του ΔΟΛ, δεν θα καταστεί δυνατή η εξόφλησή του.

Αυτό, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση της διοίκησης, σημαίνει ότι θα εκπέσει όλο το ομολογιακό δάνειο και η επιχείρηση περνά στον έλεγχο των πιστωτριών τραπεζών, φεύγοντας από τα χέρια του σημερινού βασικού μετόχου Σταύρου Ψυχάρη, με άγνωστη την επόμενη μέρα για το ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα. Από την πλευρά τους πάντως οι τράπεζες αρνούνται οτι κίνησαν πτωχευτική διαδικασία

koolnews.gr

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.