Στην Αυστραλία αγαπούν την Ελληνική γλώσσα και το δείχνουν!

Μια ομάδα Ελλήνων της διασποράς (Χριστίνα Δεσποτέρη, Σάκης Ζαφειρόπουλος, Γιάννης Πανταζόπουλος, Βασίλης Σαραφίδης, Βικτώρια Τσιώλη, κ.α), με έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά της Ελλάδας αλλά και με φανερή την ανησυχία ότι ατονεί η γλώσσα στις νεότερες γενιές των μεταναστών προωθούν για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία με τίτλο «Μιλάμε Ελληνικά τον Μάρτιο» (Speak Greek in March), μέσω της ομώνυμης επιτροπής που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015.

Φιλοδοξία της επιτροπής είναι όχι μόνο να μην ξεχαστεί η γλώσσα στις νεότερες γενιές των Ελλήνων, αλλά και να αναθερμανθεί και το ενδιαφέρον των αλλοεθνών για την Ελλάδα (εθνικά θέματα, πολιτισμός, τουρισμός, κουζίνα), όπως είχε συμβεί και παλιότερα, στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Σημειωτέον στην Μελβούρνη υφίστανται δεκάδες κραταιοί πολιτιστικοί & εξωραϊστικοί σύλλογοι (Kρητών, Ποντίων, Αρκάδων, Μεσσηνίων, Θεσσαλονικέων, Λημνιών, Κεφαλλήνων, Ιθακησίων κ.α. ) που προωθούν ήδη με ζέση τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας.

H πρωτοβουλία διοργανώνεται εθελοντικά από πολλούς φορείς και άτομα για την ενίσχυση της χρήσης της ελληνικής γλώσσας με τον τίτλο «Μιλάμε Ελληνικά τον Μάρτιο».

Ο στόχος της πρωτοβουλίας, η οποία ξεκίνησε στην Αυστραλία και τείνει να λάβει παγκόσμιες διαστάσεις, αρχικά είναι να ενθαρρύνει και να δώσει ευκαιρίες στους ελληνικής καταγωγής γονείς, παππούδες και γιαγιάδες να συμβάλλουν ενεργά στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Πέραν τούτου να ενθαρρύνει και ξένους στην αναγνώριση και σπουδαιότητα της χρήσης της Ελληνικής γλώσσας στο λεξιλόγιο άλλων γλωσσών.

Το 2015, 2016 και 2017 περισσότεροι από 50 μαθητές συμμετείχαν από την Ιταλία, Νορβηγία, Γαλλία, Ελλάδα, Γερμανία, Βρετανία και Αυστραλία. Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε γλωσσικές δραστηριότητες και παιχνίδια, αντάλλαξαν emails, συζήτησαν και το απόλαυσαν τόσο πολύ που έμειναν στην διαδικτυακή αίθουσα της Τηλεδιάσκεψης και συνέχισαν να συζητούν, ακόμη και όταν το επίσημο κομμάτι της Τηλεδιάσκεψης είχε τελειώσει.
Περιεχόμενο τηλεδιάσκεψης
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε διασκεδαστικές δραστηριότητες γλώσσας, οι οποίες θα σχετίζονται κυρίως με τον προφορικό αλλά και τον γραπτό λόγο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν άλλους μαθητές που μοιράζονται την ίδια αγάπη για την ελληνική γλώσσα, ακόμη κι αν ζουν εκατοντάδες μίλια μακριά.

Και η δράση συνεχίζεται και φέτος
28575849_1567127263365230_4030474688709354214_n

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.