Στη Βουλή “έφτασε” η προβληματική Συμμαχική Οδός Ωραιοκάστρου, βίντεο

Στη Βουλή “έφτασε” η προβληματική Συμμαχική Οδός Ωραιοκάστρου

Ερώτηση κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση σχετικά με το θέμα «Πλημμυρικά φαινόμενα σε κτίσματα, λόγω κατασκευαστικών κακοτεχνιών τμημάτων της Συμμαχικής Οδού, σε συνδυασμό με μη καθαρισμό ρέματος, κάτωθεν του Παλαιοκάστρου Θεσσαλονίκης».

Συγκεκριμένα:

 Κύριε Υπουργέ,

Η Συμμαχική Οδός μήκους 7 χλμ. εκτείνεται από την οδό Λαγκαδά έως τα Διαβατά.
Το 2004 ασφαλτοστρώθηκε εκ νέου σε ύψος μέχρι 35 εκ. από του εδάφους και από το γεγονός αυτό ξεκίνησαν και τα υπάρχοντα έκτοτε προβλήματα.
Σημειωτέων ότι βορείως της Συμμαχικής Οδού και έως το Ωραιόκαστρο είναι το έδαφος επικλινές και ως εκ τούτου τα όμβρια ύδατα είναι μεγάλα σε όγκο και κινούνται με ταχύτητα. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στη συμβολή της οδού Μακεδονικού Αγώνα με τη Συμμαχική Οδό.

Άνωθεν δε αυτής υπάρχει και ένας ξεροπόταμος, ο οποίος δεν καθαρίζεται, με αποτέλεσμα, όταν υπάρχει βροχόπτωση, να υπερχειλίζει. Κάτωθεν της οδού υπάρχει αγωγός απορροής των όμβριων υδάτων, ο οποίος λόγω της μικρής του διαμέτρου υπερχειλίζει, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν υπόγεια και αποθήκες βιοτεχνιών ή άλλων εταιρειών. Ευρείας εκτάσεως πλημμύρα συνέβη το 2006 και προ δύο μηνών.

Η Συμμαχική Οδός ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το ρέμα με την ευθύνη καθαρισμού του ανήκει στον Δήμο Ωραιοκάστρου.

Κατά δηλώσεις πληγέντος από την προ διμήνου πλημμύρα η Περιφέρεια διενήργησε αυτοψία και πρότεινε τον καθαρισμό του ρέματος, κάτι το οποίο, κατά τις δηλώσεις του, δεν υλοποιήθηκε εισέτι, διατηρούμενου και του προβλήματος του μικρής διαμέτρου συλλεκτηρίου αγωγού απορροής των όμβριων υδάτων.

Σας επισημαίνουμε επιπροσθέτως ότι οι πληγέντες εκ της πλημμύρας δεν αποζημιώθηκαν.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως ήδη προαναφέραμε, εμπλέκεται η Περιφέρεια ως έχουσα την αρμοδιότητα της Συμμαχικής Οδού και ο Δήμος Ωραιοκάστρου ως έχων την αρμοδιότητα του ρέματος, του καθαρισμού του και ετέρων άλλων αρμοδιοτήτων.
Απαιτείται λοιπόν η πλήρης συνεργασία τους επί του συγκεκριμένου θέματος και ιδιαιτέρως του Δήμου, διότι η κατάσταση απλώς διαιωνίζεται.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε, ως Ανωτέρα Αρχή των αυτοδιοικητικών θεσμών, να παρέμβετε προς επίλυση επιτέλους του χρονίζοντος αυτού προβλήματος, το οποίο προκαλεί οικονομικές ζημιές, επιπλέον μη αποζημιούμενες, επιχειρηματιών εχόντων έδρα στη συγκεκριμένη περιοχή;

Ο ερωτών Βουλευτής ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Βίντεο απο την Συμμαχική Οδό κάθε φορά που βρέχει: 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.