Στη δικαιοσύνη η υπόθεση αγοράς λεωφορείων από τη Λειψία για την ενίσχυση του ΟΑΣΘ

Στη δικαιοσύνη η υπόθεση αγοράς λεωφορείων από τη Λειψία για την ενίσχυση του ΟΑΣΘ

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η δημοτική παράταξη “Θεσσαλονίκη Μαζί”, με επικεφαλής την Κατερίνα Νοτοπούλου, για την αγορά από το δήμο Θεσσαλονίκης λεωφορείων από την Λειψία, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Πρόκειται για 49 λεωφορεία που αγοράστηκαν με 11.000 ευρώ έκαστο από τον αδελφοποιημένο δήμο της Λειψίας και παραχωρήθηκαν με χρησιδάνειο στον ΟΑΣΘ.

«Σαπάκια» χαρακτήρισε τα λεωφορεία από τη Λειψία που προμηθεύτηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση του στόλου του ΟΑΣΘ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου. Υποστήριξε ότι «δεν ανταποκρίθηκαν στο σκοπό για τον οποίον ήρθαν, δηλαδή την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ενώ υπάρχει μια τεράστια οικονομική ζημία για τον δήμο -που δεν εκτελεί συγκοινωνιακό έργο- με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, με τη συμμετοχή του δημάρχου και τη σιωπή». Πέρα από τα τεχνικά, εγείρονται και πολιτικά ζητήματα, είπαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Άμεση ήταν η απάντηση της δημοτικής αρχής που μιλά για υποκρισία από την αντιπολίτευση, ξεκαθαρίζοντας ότι ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

«Αντιλαμβανόμαστε την αδυναμία της αντιπολίτευσης να ασχοληθεί με τα προβλήματα της πόλης. Είναι πάγια τακτική της, άλλωστε, να βρίσκει προβλήματα στις λύσεις, χωρίς ποτέ να προσφέρει λύση στα προβλήματα. Είναι ξεκάθαρο πως ορισμένοι επενδύουν στη στασιμότητα της πόλης. Δεν θέλουν το μετρό, δεν θέλουν νέα οχήματα για τον ΟΑΣΘ, αποστρέφονται κάθε έργο υποδομής και προσπαθούν να εμποδίσουν την πρόοδό της, όπου και όπως μπορούν. Η Θεσσαλονίκη, όμως, αυτή τη φορά θα προχωρήσει. Αυτή είναι η δική μας δέσμευση, η καθημερινή μας προσπάθεια» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο δήμος Θεσσαλονίκης.

ertnews.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.