Στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική ομογένεια  

Στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική ομογένεια  

ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 14-17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

 Στη Θεσσαλονίκη δίνουν ραντεβού την ερχόμενη εβδομάδα εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας από όλο τον κόσμο.  Στο επίκεντρο θα βρεθεί η κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης  Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής με το Δ.Σ. της Παγκόσμιας  Διακοινοβουλευτικής  Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.),που  θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις (14-17 Μαρτίου 2022).

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συναντήσεων και εκδηλώσεων ιδιαίτερης σημασίας για τη Θεσσαλονίκη δεδομένων των δεσμών της πόλης με τους Έλληνες απόδημους. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής συνεδριάζει εκτός Αθηνών. Επιπλέον, τη σημασία των εκδηλώσεων ενισχύει το θέμα της συνεδρίασης που αφορά στη συμπλήρωση εκατό χρόνων  από τη Μικρασιατική Καταστροφή», τονίζει ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

Η συνεδρίαση θα γίνει την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022, στις 16.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές οι: Πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Χριστίνα Σαχινίδου

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος Αντώνης Οραήλογλου

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Αριστείδης Χρυσόπουλος

Πρόεδρος Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών Νικόλαος Ουζούνογλου

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων Φάνης Ισαακίδης.

Θα ακολουθήσει την Τετάρτη 16 Μαρτίου2022 (09.00 – 14.00, Αποθήκη Δ, Λιμάνι Θεσσαλονίκης)η  ημερίδα «Εγνατία των λιμένων. Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αλεξανδρούπολη: Αναπτυξιακός και Γεωστρατηγικός ρόλος». Τις εργασίες θα συντονίσει ο κ. Αναστασιάδης και θα συμμετάσχουν ως ομιλητές οι:

Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΙωάννης Πλακιωτάκης

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος

Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης

Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε., γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, Λεωνίδας Ραπτάκης

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη οι ελληνικής καταγωγής εκπρόσωποι κοινοβουλίων του εξωτερικού θα έχουν τη Δευτέρα 14 Μαρτίου σειρά συναντήσεων με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων, ενώ την Πέμπτη 17 Μαρτίου θα επισκεφθούν την Παναγία Σουμελά και τους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας και της Πέλλας.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.