Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη διεθνώς διωκόμενος για απάτες 1,4 εκατ. ευρώ

Ο συλληφθείς, ως μέλος κυκλώματος, πραγματοποιούσε απάτες μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, πείθοντας τα θύματά του να επενδύσουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε διάφορα χρηματοπιστωτικά μέσα

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες χθες (24-08-2022) στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, διεθνώς διωκόμενο άντρα.

Πρόκειται για 37χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Αρχές της Γερμανίας με ποινή φυλάκισης 10 έτη.

Συγκεκριμένα, ο 37χρονος ως ηγετικό μέλος συμμορίας, εξαπάτησε άτομα στην Γερμανία και πολλές άλλες χώρες μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παροτρύνοντας τα να επενδύσουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε διάφορα χρηματοπιστωτικά μέσα, υποσχόμενος υψηλά κέρδη.

Τα κεφάλαια που μεταβιβάζονταν  στα μέλη της συμμορίας από τα θύματά τους, κατανέμονταν σε ένα πολύπλοκο δίκτυο ξεπλύματος χρημάτων που λειτουργούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η χρηματική απώλεια ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό του 1.440.991,15 Ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.