Στον εισαγγελέα ο φάκελος «θεωρίες συνωμοσίας» στο Facebook για τις μάσκες στα σχολεία

Στον εισαγγελέα ο φάκελος «θεωρίες συνωμοσίας» στο Facebook για τις μάσκες στα σχολεία

Στον εισαγγελέα διαβιβάστηκε ο φάκελος για την υπόθεση της ομάδας του Facebook «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», η οποία προτρέπει τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα στα σχολεία τον Σεπτέμβριο. Η έρευνα διενεργήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς υπάρχει πάγια σχετική εντολή από τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη για παραπομπή «όσων ευθύνονται για σελίδες και αναρτήσεις στο διαδίκτυο που με θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό, θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Ο εισαγγελέας θα εξετάσει τους σχετικούς φακέλους και θα αποφασίσει αν πρέπει ή όχι να ασκηθούν διώξεις τις επόμενες μέρες.

Τις τελευταίες μέρες «κυκλοφορούν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απόψεις που προτρέπουν στη μη χρήση μάσκας από τα παιδιά στο σχολείο.

Μάλιστα, κάποιες ομάδες ή μεμονωμένα πρόσωπα δηλώνουν ότι θα ζητήσουν από τα σχολεία εγγυήσεις ότι η χρήση της μάσκας είναι ασφαλής για τα παιδιά.

Κατόπιν αυτών, πολίτες έκαναν καταγγελία στις αρμόδιες Αρχές και έτσι ξεκίνησε η έρευνα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.