Στο Ωραιόκαστρο δεν είμαστε ρατσιστές , του Θεόδωρου Κουτρούκη

Στο Ωραιόκαστρο δεν είμαστε ρατσιστές , του Θεόδωρου Κουτρούκη

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο τόπος μας ταλαιπωρήθηκε από την μυωπική και ανερμάτιστη πολιτική τοπικών παραγόντων, οι οποίοι αποφάσισαν να ποντάρουν στη ρατσιστική ρητορεία, προκειμένου να προσελκύσουν εκλογικά ελάχιστους φαιοχιτωνες. Τα αποτελέσματα αυτής της επιλογής ήταν τραγικά. Το Ωραιόκαστρο διασύρθηκε σε πολλές εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. Εκείνοι οι ανεκδιήγητοι, που επιχειρήσαν να το υπερασπιστούν, αντλώντας επιχειρήματα από το μαύρο οπλοστάσιο του χιτλερισμού, έκαναν τα πράγματα χειρότερα.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι σε επισκέψεις μου εκείνη την εποχή στην Αθήνα, φίλοι και συνεργάτες με παρότρυναν να αλλάξω τόπο κατοικίας έχοντας μία εικόνα ότι οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να καταδιώκουν μετανάστες και πρόσφυγες. Χρειάστηκε πολύς κόπος για να αλλάξουμε αυτή την μελανή εικόνα και να αποκαταστήσουμε την τρομακτική ζημιά που προκάλεσαν οι θαυμαστές του Γερμανού ιατρού Άϊχμαν.

Δυστυχώς όμως φαίνεται πώς οι θεωρίες περί ανώτερων και κατώτερων φυλών είναι βαθιά ριζωμένες στο μυαλό μερικών συμπολιτών μας.

Ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε δήθεν συγκρουόμενες φυλές είναι γέννημα εμφανώς προβληματικών στοχαστών με περιορισμένη παιδεία και καλλιέργεια. Αυτοί οι θαυμαστές της Κου-Κλουξ-Κλαν προσπαθούν να διχάσουν τον Ελληνισμό, ποντάροντας σε αυτό που γνωρίζουν καλα: το διαφυλετικό μίσος.

Δε θα τους αφήσουμε. Το μακελειό του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου έδειξε ξεκάθαρα πού μπορεί να οδηγηθεί η ανθρωπότητα αν οι ρατσιστές αναδειχτούν σε υπεύθυνες θέσεις.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας να μη σιωπήσούμε και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν διαταραγμένο φυρερίσκο να αμαυρώσει την εικόνα του τόπου μας.

Θα τελειώσω αυτό το κείμενο, όπως το άρχισα. Στο Ωραιόκαστρο δεν είμαστε ρατσιστές.

Θεόδωρος Α.Κουτρούκης, Αναπλ. Καθηγητής ΔΠΘ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.