Στο Ωραιόκαστρο ο πρώτος οδηγός όδευσης τυφλών μαθητών

Σε σχολείο του δήμου Ωραιοκάστρου ο πρώτος οδηγός όδευσης τυφλών μαθητών- Αστ. Γαβότσης: “Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα της διεύθυνσης του σχολείου”

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση, του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Ευάγγελου Καραστερίου και του προέδρου της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Παντελή Πορφυριάδη στο αίτημα της διεύθυνσης του 3ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου για την κατασκευή οδηγού όδευσης τυφλών μαθητών στο εν λόγω σχολείο.
IMG_9770
Πρόκειται για το πρώτο σχολείο στο νομό Θεσσαλονίκης που κατασκευάζεται οδηγός όδευσης τυφλών σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές. «Οι εργασίες κατασκευής του οδηγού όδευσης τυφλών ξεκίνησαν με τη λήξη της σχολικής χρονιάς προκειμένου η μαθήτρια της Α’ τάξης του 3ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου στο Παλαιόκαστρο να μπορεί να τον χρησιμοποιήσει από την πρώτη ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς», δήλωσε ο κ. Καραστερίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οδηγός όδευσης τυφλών είναι ειδική λωρίδα του δαπέδου από πλάκες διαφορετικής υφής και χρώματος από το υπόλοιπο δάπεδο, που αποσκοπεί στην καθοδήγηση και ασφαλή διακίνηση των ατόμων με προβλήματα όρασης.

«Η ομαλή λειτουργία και η καλύτερη οργάνωση των σχολικών μονάδων του διευρυμένου δήμου είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας. Στο πλαίσιο αυτό ευαισθητοποιηθήκαμε από την πρώτη στιγμή προκειμένου η μικρή μαθήτρια του δήμου μας να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο νέο της σχολικό περιβάλλον», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.