Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων Ιπποκρατείου Νοσοκομείου στις 20/1/22

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων Ιπποκρατείου Νοσοκομείου στις 20/1/22

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης

Η ΕΝΙΘ στηρίζει και συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το σωματείο εργαζομένων του Ιπποκράτειου την Πέμπτη 20/1 13:00μ.μ. στην πύλη του νοσοκομείου.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εγκληματική διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, που αρνείται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα γιατί τα θεωρεί «αχρείαστο κόστος» και «πολυτέλεια». Όσα αρνούνται να παρέχουν πρέπει να τα διεκδικήσουμε και να αναγκάσουμε κράτος και κυβέρνηση να τα κάνουν πράξη.

Η ΕΝΙΘ καλεί εργαζόμενους, σωματεία και φορείς, να ενώσουμε τις φωνές και τη δράση μας και να διεκδικήσουμε:
1. Δωρεάν μαζικά τεστ Rapid/PCR, 2 φορές την εβδομάδα σε όλους, ιχνηλάτηση των επαφών και απομόνωση. Επαναφορά της 10ήμερης καραντίνας των νοσούντων άμεσα. Πλήρης κάλυψη στα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κτλ).
2. Μέτρα για αποφυγή συγχρωτισμού σε χώρους δουλειάς και ειδικότερα σε χώρους εκπαίδευσης με αραιώση των τάξεων. Άμεση αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΜ.
3. Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών.
4. Μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ και κάλυψη όλων των κενών. Άρση των αναστολών εργασίας. Καμιά σκέψη για απόλυση υγειονομικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
5. Ενίσχυση με προσωπικό και υποδομή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και όλων των δομών της που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες του μαζικού διαγνωστικού ελέγχου, των εμβολιασμών και της αντιμετώπισης της ήπιας νόσησης από κορονοϊό.
6. Άμεσο άνοιγμα και επαναλειτουργία των δομών που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια (Λοιμωδών, Παναγία, πρώην 424) και η αξιοποίησή τους για αύξηση των κλινών νοσηλείας. Ούτε σκέψη για συγχωνεύσεις και κλείσιμο κλινικών και νοσοκομείων όπως προβλέπει το «Νέο ΕΣΥ» της κυβέρνησης.
7. Επίταξη του συνόλου των δομών της ιδιωτικής υγείας και ένταξή τους σε εθνικό σύστημα αντιμετώπισης της πανδημίας χωρίς όρους και αποζημιώσεις. Άμεση επίταξη όλων των κλινών ΜΕΘ των 5 μεγάλων πολυκλινικών της Θεσσαλονίκης που θα αποσυμφορήσουν σημαντικά το ΕΣΥ και θα επιτρέψουν την συνέχιση των θεραπειών, των χιλιάδων τακτικών χειρουργείων σε αναμονή.
8. Εξαντλητική και εξατομικευμένη ενημέρωση για την ανάγκη εμβολιασμού ανά κλάδο και χώρο δουλειάς. Ο εμβολιασμός μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην προστασία από βαριά νόσηση, όχι όμως αν δεν συνδυάζεται με τα άλλα απαραίτητα μέτρα.
Δεν υπάρχει χρόνος! Οι ζωές μας μετράνε, δεν είναι αριθμοί!

Για το ΔΣ της ΕΝΙΘ
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Καραχρήστος Χρήστος Κατσίμπα Δάφνη

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.