Συλλήψεις μεταναστών στον Έβρο on camera

Συλλήψεις μεταναστών στον Έβρο on camera

Σε συλλήψεις  παράτυπων μεταναστών   προχώρησαν στο μεταξύ άνδρες των ελληνικών δυνάμεων που φυλάνε την περιοχή του Έβρου.

Η κάμερα του euronews κατέγραψε αποκλειστικά τη σύλληψη εννέα μεταναστών στον ορεινό Έβρο, πολύ κοντά στο χωριό Μέγα Δέρειο, που ανήκει στον Δήμο Σουφλίου. Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 6 μετανάστες από το Πακιστάν και τρεις από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι σύμφωνα με τα λεγόμενά τους βρίσκονται στην Ελλάδα τις τελευταίες οκτώ ημέρες.

Οι μετανάστες είπαν πως τον τελευταίο χρόνο βρίσκονταν στην Τουρκία και από εκεί κατάφεραν να περάσουν στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου, όταν το μεγάλο κύμα μεταναστών έφτασε στα ελληνικά σύνορα. Οι κάτοικοι της περιοχής λένε πως τις τελευταίες ημέρες ο στρατός φυλάει αποτελεσματικά τα περάσματα.

Εν τω μεταξύ σε 919 περιπτώσεις αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στον Έβρο σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο, από τα σώματα ασφαλείας και τον στρατό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ειδικότερα, το 24ωρο μεταξύ 06.00 το πρωί της Τρίτης και 06.00 το πρωί της Τετάρτης, στην περιοχή του Έβρου:

– Έγιναν 20 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες είναι, 8 προερχόμενοι από τη Συρία, 6 από την Αίγυπτο, 3 από το Αφγανιστάν, 2 από το Μαρόκο και ένας υπήκοος Πακιστάν.
– Η παράνομη είσοδος στη χώρα αποτράπηκε σε 919 περιπτώσεις.

seleo.gr

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.