Αρχική ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ TOP NEWS Συλλαλητήρια για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη

Συλλαλητήρια για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών

Στις 28 Φεβρουαρίου 2026 συμπληρώνονται τρία χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη και ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων απευθύνει κάλεσμα για μαζικές συγκεντρώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα.

Με κεντρικό σύνθημα την απόδοση δικαιοσύνης και την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών του εγκλήματος, οι συγγενείς τονίζουν ότι η τραγωδία δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών.

Πρόγραμμα Συγκεντρώσεων (28 Φεβρουαρίου 2026)

Οι κεντρικές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι στα εξής σημεία:

  • Αθήνα: Πλατεία Συντάγματος.

  • Θεσσαλονίκη: Άγαλμα Βενιζέλου.

  • Λοιπές πόλεις: Ανάλογες δράσεις διοργανώνονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (π.χ. Βόλος, Λάρισα) με τη συμμετοχή Εργατικών Κέντρων, Σωματείων και Φοιτητικών Συλλόγων.


Η Έναρξη της Κύριας Δίκης

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς πλησιάζει η ημερομηνία της κύριας δίκης:

  • Ημερομηνία: 23 Μαρτίου 2026.

  • Τοποθεσία: Λάρισα (στον ειδικά διαμορφωμένο συνεδριακό χώρο «Γαιόπολις» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).

  • Κατηγορούμενοι: Συνολικά 36 άτομα (στελέχη ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, Hellenic Train και του Υπουργείου Μεταφορών) θα καθίσουν στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες που αφορούν τη διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος.


Αλλαγές στον Σύλλογο

Σημειώνεται ότι πρόσφατα (10 Φεβρουαρίου 2026) υπήρξαν αλλαγές στη διοίκηση του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών. Νέος πρόεδρος εξελέγη ο Παύλος Ασλανίδης, μετά την παραίτηση της Μαρίας Καρυστιανού, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει στην ίδρυση πολιτικού φορέα.


vendo
oraiokastro 24 Η ενημέρωση δεν έχει ώρα