Συμπαράσταση με κάθε δυνατό τρόπο στον αγώνα των αγροτών,απο την ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις αγροτικές κινητοποιήσεις,απέναντι στη νέα σφοδρή επίθεση που δέχεται η αγροτική τάξη από την αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Καλούμε τους γεωργοκτηνοτρόφους του δήμου μας να κατέβουν σύσσωμοι στους αγώνες.
Θεωρούμε ότι είναι τουλάχιστον προκλητική η στάση της συγκυβέρνησης που ενώ διατυμπανίζει ότι ενδιαφέρεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με τα μέτρα – φωτιά του 3ου μνημονίου που φέρει και τις υπογραφές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, δίνει το τελειωτικό χτύπημα στους μικρομεσαίους αγρότες. Κανένα φτωχό αγροτικό νοικοκυριό δεν μπορείνα αντέξει αυτά τα μέτρα. Αυξήσεις ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια,διπλασιασμός φορολογίας, υπερτριπλασιασμός προκαταβολής φόρου,τριπλασιασμός ασφαλιστικής εισφοράς, κατάργηση της επιστροφής φόρου γιατο αγροτικό πετρέλαιο, ΕΝΦΙΑ, περικοπές επιδοτήσεων, αγροτικό ρεύμα κλπ.Αυτό το γνωρίζουν καλά στην Ε.Ε. και στην κυβέρνηση. Επιμένουνόμως στα εξοντωτικά μέτρα γιατί στόχο έχουν να εξαναγκάσουν τουςπερισσότερους αγροτοκτηνοτρόφους να εγκαταλείψουν τη γη και τηνπαραγωγή, για να τα πάρουν οι λίγοι. Ταυτόχρονα, υπουργοί τηςψευτοαριστεράς μέχρι χθες καμάρωναν σαν γύφτικα σκεπάρνια, ότιπερνούσαν τα άθλια μέτρα χωρίς αντίσταση.Με τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, μειώθηκε η αγροτική παραγωγή, διαλύθηκε το Συνεταιριστικό Κίνημα και η Αγροτική Ερευνα, αποδυναμώθηκαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας. Κοινή Αγροτική Πολιτική και μνημόνια,οδήγησαν στη σταδιακή εγκατάλειψη του πρωτογενή τομέα, στη μείωση της αυτάρκειας της χώρας σε βασικά είδη διατροφής, στη διαχρονική αύξηση των αγροτικών εισαγωγών. Η δημαγωγία του Κ. Καραμανλή για τη μεγάληευρωπαϊκή αγορά, αντιστράφηκε σαν την ευρωπαϊκή ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ.Με τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες διεκδικούν ουσιαστικέςλύσεις στα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στηρίζουμε τα δίκαιααιτήματά τους καθώς και το πλαίσιο των άμεσων διεκδικήσεών τους. Στοδημοτικό συμβούλιο του δήμου μας τέθηκε από τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καιαπό μεμονωμένα πρόσωπα η ανάγκη να συμπαρασταθεί ο δήμος. Εμείςαπαιτούμε, να μη μείνει η δημοτική αρχή μόνο στα καλά λόγια και τιςνουθεσίες για τήρηση της «νομιμότητας».Εργαζόμενοι, άνεργοι και μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινόαντίπαλο, την αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική που είναι η πηγή τωνπροβλημάτων μας. Υποταγή στη σφαγή ή λαϊκός ξεσηκωμός. Αυτό είναι τοδίλημμα για το λαό. Όλα τ΄ άλλα είναι παραμύθια.Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους, μισθωτούς και επαγγελματίες,γυναίκες και νεολαία, να πάρετε μέρος στους πολύμορφους αγώνες τωναγροτών, να εκφράσετε με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή σας, νασυντονίσετε και τους δικούς σας αγώνες. Άλλος δρόμος για τηναξιοπρεπή επιβίωση δεν υπάρχει. Είναι πατριωτικό μας καθήκον.– 24-1-2016
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Λαϊκή συσπείρωση,laiki sispirosi

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.