Συνάντηση Αστέριου Γαβότση με Δημήτρη Σαραμάντο για τα φλέγον θέματα του Ωραιοκάστρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2.6.2014

Συνάντηση Αστέριου Γαβότση με Δημήτρη Σαραμάντο

Μια πρώτη ενημέρωση για την κατάσταση στο δήμο, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του από την 1η Σεπτεμβρίου είχε σήμερα το μεσημέρι ο Αστέριος Γαβότσης. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ωραιοκάστρου συνοδευόμενος από εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Πολιτεία με Όραμα» βρέθηκε στο γραφείο του δημάρχου, Δημήτρη Σαραμάντου προκειμένου να ενημερωθεί για διάφορα ζητήματα του δήμου και να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όπως άλλωστε έχει καταστήσει σαφές ο κ. Γαβότσης το τρίμηνο που μεσολαβεί θα υπάρξει έντονη προεργασία, ώστε με την ανάληψη της δημοτικής αρχής όλα να είναι έτοιμα και να διασφαλιστεί η ομαλή συνέχεια στο δήμο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε μεταξύ άλλων η λήξη των συμβάσεων στον τομέα καθαριότητας του δήμου, για τις οποίες ο κ. Σαραμάντος απάντησε ότι αναμένεται η σχετική απάντηση από το ΑΣΕΠ, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει, όπως υποστήριξε, συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή για δίμηνες προσλήψεις τον Αύγουστο. Όσον αφορά στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, για το οποίο η προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων λήγει στις 15 Ιουνίου, ο δήμαρχος απάντησε ότι ο χρόνος δεν επαρκεί. Ο κ. Γαβότσης έθεσε επί τάπητος το θέμα του κολυμβητηρίου, το οποίο παραμένει κλειστό τα πρωινά, αλλά και την μη πραγματοποίηση των προγραμμάτων «Παιδί και Θάλασσα» και «Θερινή Δημιουργική Απασχόληση» για τα οποία ο κ. Σαραμάντος απάντησε ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ το κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό έως ότου βρεθεί λύση με την υπάλληλο που αποσπάστηκε.

Ο κ. Γαβότσης ζήτησε επίσης να ενημερωθεί για το γραφείο ευρέσεως εργασίας, το οποίο ο κ. Σαραμάντος τόνισε ότι υπολειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η έναρξη της νέας διοίκησης συμπίπτει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Με αφορμή αυτό ο κ. Γαβότσης ζήτησε από τη δημοτική αρχή να δεσμευτεί ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες και να μην υπάρξουν προβλήματα στα σχολεία του δήμου μας. Αναφορικά με την πυροπροστασία ο κ. Σαραμάντος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η δεξαμενή πάνω από το αναψυκτήριο, όπως πρότεινε ο κ. Γαβότσης, και ότι υπάρχει συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος ζήτησε από την απερχόμενη διοίκηση την παραχώρηση ενός γραφείου σε χώρο του δημαρχείου, προκειμένου να υπάρξει σχετική ενημέρωση εν όψει ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, ωστόσο, η απάντηση ήταν αρνητική.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος έχει καθημερινή επαφή με τους συνεργάτες του, σχεδιάζοντας από κοινού το πλαίσιο λειτουργίας και το μοντέλο διοίκησης του δήμου που θα εφαρμοστεί από την 1η Σεπτέμβρη. Σκοπός του κ. Γαβότση είναι να ενεργοποιήσει άμεσα όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους αλλά τους συμβούλους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, καθώς επίσης να αξιοποιήσει υποψηφίους του συνδυασμού του που δεν εξελέγησαν σε κάποια θέση. Όπως έχει δηλώσει επιθυμεί να δημιουργήσει ένα σχήμα διοίκησης που θα αποτελείται από εκλεγμένους αιρετούς, αλλά και από πρόσωπα που έχουν την ικανότητα και τη διάθεση να προσφέρουν έργο στον δήμο και στον τόπο τους.

Γραφείο Τύπου

vendo

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ας ευχηθούμε όλοι ο νέος Δήμαρχος να έχει την απαραίτητη οξυδερκεια να απομακρυνει τους παρασιτικους γλειφτες που τον περιτριγυρίζουν οι οποίοι θα λειτουργησουν καθόλα παρασιτικα για το Δημο αμα τους δοθει η δυνατοτητα…Η ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ!!!! Όσο για τα προαναφερόμενα θέματα καλώς έγινε συζήτηση αλλα υπάρχουν πολύ σημαντικότερα θεματα ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ!!!!!!!

  2. και επειδη οι ΔΗΜΟΤΕΣ γνωριζουν καλύτερα….

    Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

    Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την μεγάλη μας ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα και τις καλύτερες ευχές μας για μια ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ πενταετία!

    Ελπίζουμε να αντεπεξέλθετε επάξια στις προσδοκίες μας και να τιμήσετε με τα έργα σας την εμπιστοσύνη που σας δείξαμε.

    Όλοι είμαστε Δημότες αυτού του τόπου και μάρτυρες μιας κακής απερχόμενης Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο «ΑΠΛΟΣ» κόσμος δεν αντέχει άλλο και απαιτεί άμεση επίλυση των δεκάδων προβλημάτων που μαστίζουν τις γειτονιές του.

    Προβλήματα που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης μιας και σχετίζονται τόσο με θέματα σωματικής ασφάλειας όσο και με θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

    Θα χαρούμε αν μας δώσετε τη δυνατότητα να σας θέσουμε και προσωπικά τα προβλήματα που ταλανίζουν τις ζωές μας, ώστε να τα επιλύσετε με τους συνεργάτες σας όσο το δυνατών πιο άμεσα.

    Μία ομάδα
    ΑΠΛΩΝ αλλά ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.