Συνάντηση κορυφής της ομογένειας στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση κορυφής της ομογένειας στη Θεσσαλονίκη

Με θέμα τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή θα γίνει αύριο Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 στη Θεσσαλονίκη η κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής με το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.). Οι εργασίες της συνεδρίασης ξεκινούν στις 16.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Για πρώτη φορά από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους συνεδριάζει

κοινοβουλευτική επιτροπή εκτός Κοινοβουλίου και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος Αθηνών, και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη, πόλη που έχει διαχρονικά στενούς δεσμούς με την ελληνική διασπορά. Επιπλέον το επίκαιρο θέμα της Μικρασιατικής Καταστροφής έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους απόδημους Έλληνες, καθώς αρκετοί ανάμεσά τους είναι προσφυγικής καταγωγής», τονίζει ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, Βουλευτής της Νέας  Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν ως ομιλητές οι:

Πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Χριστίνα Σαχινίδου

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος Αντώνης Οραήλογλου

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Αριστείδης Χρυσόπουλος

Πρόεδρος Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών Νικόλαος Ουζούνογλου

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων Φάνης Ισαακίδης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη οι ελληνικής καταγωγής εκλεγμένοι σε κοινοβούλια του εξωτερικού πραγματοποιούν συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων. Επίσης το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει επισκέψεις στην Παναγία Σουμελά και τους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας και της Πέλλας.

Θα ακολουθήσει την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 (09.00 – 14.00, Αποθήκη Δ, Λιμάνι Θεσσαλονίκης) η ημερίδα «Εγνατία των λιμένων. Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αλεξανδρούπολη: Αναπτυξιακός και Γεωστρατηγικός ρόλος».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.