Συνάντηση Π. Τσακίρη με την συντονίστρια της ΠΚΜ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, Μ. Δερμεντζοπούλου

Συνάντηση Π. Τσακίρη με την συντονίστρια της ΠΚΜ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, Μ. Δερμεντζοπούλου

Με την περιφερειακή σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας και συντονίστρια για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, Μελίνα Δερμεντζοπούλου, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, μετά το περιστατικό βίας που σημειώθηκε σε δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων, που λειτουργεί στην περιοχή υπό την εποπτεία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Σάμι Γαράιμπε.

Της συνάντησης προηγήθηκε επίσκεψη της κ. Δερμεντζοπούλου στις εγκαταστάσεις της δομής, προκειμένου να ενημερωθεί για το καταδικαστέο περιστατικό και να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους.

Στη διάρκεια της συνάντησης η κ. Δερμεντζοπούλου είπε πως κατά την επίσκεψή της στη δομή διαπίστωσε πως εκεί διαμένουν παιδιά, τα οποία θορυβήθηκαν από όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου. Εκτίμησε πως πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει τους πολίτες του Ωραιοκάστρου, που είναι φιλήσυχοι και φιλειρηνικοί.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, ανέφερε στην κ. Δερμεντζοπούλου πως η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό πως θα λειτουργήσει η δομή είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατοίκους του Παλαιοκάστρου και τις αστυνομικές αρχές και πως η λειτουργία της ήταν υποδειγματική μέχρι την εκδήλωση του προχθεσινού βίαιου περιστατικού.

Τέλος, τονίστηκε πως πρέπει να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως τέτοιου είδους ενέργειες είναι καταδικαστέες και δεν αρμόζουν σε μια πολιτισμένη κοινωνία.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.