Συνέντευξη τύπου δημάρχου Ωραιοκάστρου στην πλατεία Αριστοτέλους

Σε άκρως φίλο κλίμα με καλοκαιρινή διάθεση σε γνωστό μαγαζί στην πλατεία Αριστοτέλους ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβοτσης έδωσε συνέντευξη Εφ’ όλης της ύλης.
Στην ερώτηση μας για πιο λόγο επιλέχθηκε η συγκεκριμένη περιοχή για την παραχώρηση της συνέντευξης η απάντηση που λάβαμε ήτανε οτι το Ωραιόκαστρο είναι μια πόλη ενταγμένη στην Θεσσαλονίκη και με την κίνηση αυτή είναι μια καλή αρχή για να αναβαθμιστεί. Φυσικά οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που κινούνται στο κέντρο ταυτίστηκαν απόλυτα με την επιλογή της τοποθεσίας,ως προς δίκη τους εξυπηρέτηση.
Σήμερα το Ωραιόκαστρο πήγε Θεσσαλονίκη και από δω και πέρα στόχος είναι η Θεσσαλονίκη να πηγαίνει στο Ωραιόκαστρο,αυτό ευελπιστούμε ότι θα γίνει από δω και πέρα για να γνωρίσει περισσότερος κόσμος τις ομορφιές του Ωραιοκάστρου τις οποίες κρατούν καλά κρυμμένες και στο ευρύ κοινό το Ωραιόκαστρο είναι γνωστό για κακός κείμενα.
IMG_9905
Ανάμεσα στα σημαντικότερα που ειπώθηκαν στην συνέντευξη ήταν τα εξης:
Οτι στις επόμενες εκλογές θα ξανακατέβει με την ομάδα του ανανεωμένη. Ήδη έχει κλειδώσει νέα πρόσωπα τα οποία ακόμη δεν έχεις σκοπό να ανακοινώσει.
Υπέρ της απλής αναλογικής δηλώνει με επιφυλακτικότητα στην επιτυχία αυτής.
Για το προβληματικό δίκτυο νερού στην Μυγδονία, που υφίσταται τα τελευταία 10 χρόνια,ο δήμαρχος δήλωσε οτι βρίσκετε σε δρομολόγηση επίλυσης και ποιότητας και ποσότητας νερού.
Αναμένονται τρεις ακομη απο τις έντεκα εγκρίσεις των υπηρεσιών που εμπλέκονται για την έγκριση. Με την μελέτη αυτή θα δωθούν 3.500 κυβικά νερού/ημέρα στο Ωραιόκαστρο,εκ των οποίων τα 1.500 κυβικά/ημέρα θα δωθούν στην Μυγδονία. Ταυτόχρονα με τις πέντε γεωτρήσεις και την αγορά νερού θα λυθεί το πρόβλημα νερού στην Μυγδονία,.
Το 30% των πολιτών “κλέβουν” νερό,συνοδεύοντας το δίκτυο τους με ρολόγια απευθείας απο την παροχή. Το κλέψιμο αυτό τιμάται ως χασούρα στο δήμο περίπου στα 400.000€ στο σύνολο.
Για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τις διαστάσεις που πήρε εντός και εκτός συνόρων Ωραιοκάστρου, ο δήμαρχος δήλωσε οτι η κυβέρνηση χρέωσε το πρόβλημα που κλίθηκε να αντιμετωπίσει στις πλάτες ορισμένων δήμων. Στάθηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει ενα πρόβλημα και το χειρότερο ήταν οτι δεν υπήρχε ουτε ενημέρωση ουτε θέληση συνεργασίας με τους δήμους.
Στο μόνο που θεωρεί οτι δεν χειρίστηκε καλά ήταν ο χρόνος που σπατάλησε στο να απολογείται για δηλώσεις του που παραποιήθηκαν εσκεμμένα απο δημοσιογράφο,δημοσιογράφο που είχε εντεταλμένη υπηρεσία.
Για τους 63 συμβασιούχους της καθαρότητας που απασχολούνται στον δήμο Ωραιοκάστρου ο δήμαρχος δήλωσε οτι δεν περισσεύει κανείς,και με την τροπολογία του νόμου που βρίσκεται σε εξέλιξη ο δήμαρχος τόνισε οτι θα πράξει τα μέγιστα ώστε να παει σε νέες συμβάσεις.
Προχώρησε η προκήρυξη για το αποχετευτικό Νεοχωρούδας και Πενταλόφου. Το έργο κοστολογείται στα 7.500€. Δεν θέλησε να καπελώσει τις κινήσεις της προηγούμενης διοίκησης και εξήγησε οτι θα επικυρωθούν οι μελέτες που είχαν ξεκινήσει.
Για τις παιδικές χαρές του δήμου εξέφρασε την κατανόηση του στην αγανάκτηση των γονέων. Οι παιδικές χαρές δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές. Μέχρι τέλος του έτους θα λειτουργούν νέες παιδικές χαρές 13 απο τις 40.
Σε διαδικασία εκμεταλλεύσεις βρίσκονται τρεια στρατόπεδα στον δήμο Ωραιοκάστρου,το 50% απο τον δήμο και το υπόλοιπο 50% απο τον στρατό. Μελέτες για σχολεία,βρεφονηπιακούς σταθμούς,παιδικές χαρές και άλλα θα συμπεριληφθούν στα σχέδια.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.