Συνήγορος οικογένειας Καρολάιν: Εχασαν το παιδί τους, ας μην χάσουν και το εγγόνι – Αναζητούμε από κοινού λύση

Συνήγορος οικογένειας Καρολάιν: Εχασαν το παιδί τους, ας μην χάσουν και το εγγόνι – Αναζητούμε από κοινού λύση

«Οι οποιεσδήποτε προστριβές στο απώτερο παρελθόν και αν υπήρξαν δεν νομίζω ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να κριθεί αν αυτό το έγκλημα ήταν εκ προμελέτης ή εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Ξέρετε ο βρασμός ψυχικής ορμής έχει νομολογηθεί ότι είναι μια αιφνίδια υπερδιέγερση συναισθήματος. Ένα θύμα, το οποίο κοιμάται δεν μπορεί να προκαλέσει αιφνίδια υπερδιέγερση συναισθήματος» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Θανάσης Χαρμάνης, συνήγορος της οικογένειας της Καρολάιν.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Χαρμάνης ανέφερε ότι «ο κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του με όποιον τρόπο νομίζει πρόσφορο ότι θα επιτύχει μια δικαστική απόφαση με μειωμένες ποινές. Τι ίδιο κάνει και ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος. Η αλήθεια θα φανεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Όταν θα γίνει η δίκη και επιβληθεί κάποια ποινή τότε θα μπορούμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο. Αντιλαμβάνεστε ότι οι σχολιασμοί αυτοί είναι υπερασπιστικοί, δεν θέλω να τους σχολιάσω».

Σχολιάζοντας τη μέχρι τώρα συμπεριφορά του καθ’ ομολογία δράστη της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά ο κ. Χαρμάνης απάντησε με ένα ρητορικό ερώτημα: «Είδατε εσείς κανένα σημάδι εν συναίσθησης από την πλευρά του κατηγορουμένου, ο οποίος επί 37 ημέρες παραπλανούσε τους πάντες και κατάφερε να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, ευτυχώς δεν κατάφερε να παραπλανήσει την αστυνομία”.

Αναφορικά με την τύχη του βρέφους της οικογένειας ο συνήγορος της οικογένειας της Καρολάιν τόνισε: “Υπήρχε μια επαφή με την οικογένεια (του δράστη). Αν δεν βρεθεί από κοινού λύση θα υποβάλλουμε τα αιτήματά μας στην αρμόδια εισαγγελέα ανηλίκων και εκείνη θα κρίνει με προσωρινή διάταξη… Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτή η γιαγιά η οποία έχασε το παιδί της, μη χάσει και το εγγόνι της”. Και όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χαρμάνης “η αντιδικία στο ποινικό μέρος δεν επιδρά, με κανέναν τρόπο στο θέμα της επιμέλειας του παιδιού. Θα κριθεί με γνώμονα ποιο είναι το καταλληλότερο περιβάλλον για να μεγαλώσει αυτό το παιδί”. Ενώ όπως ανέφερε, το παιδί αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην οικογένεια του δράστη.

Απαντώντας στην ερώτηση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ για το αν η Καρολάιν ήταν σε μια κακοποιητική σχέση ο κ. Χαρμάνης αρνήθηκε να το σχολιάσει.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.