Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για τρομοκρατικό χτύπημα

Επετειακή» τρομοκρατική ενέργεια, κυρίως της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», ένοπλη ή βομβιστική, κατά αστυνομικού στόχου, φοβούνται υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.,

με αφορμή τη σημερινή 6η επέτειο θανάτου του 35χρονου βιολόγου Λάμπρου Φούντα, μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα», μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη και εν όψει της ετυμηγορίας του δικαστηρίου για την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Με επείγουσα διαταγή, που στάλθηκε πριν από μερικές ημέρες σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. καλεί το αστυνομικό προσωπικό να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα αυτοπροστασίας, να βρίσκεται σε εγρήγορση και να επιδεικνύει την απαιτούμενη προσοχή στην εκτέλεση της υπηρεσίας του. Στο αστυνομικό έγγραφο επισημαίνεται ότι η λήψη των αυξημένων μέτρων δεν έχει χρονικό όριο εφαρμογής, αλλά αυτά συνεχίζονται έως ότου κριθεί ότι δεν ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος εκδήλωσης επιθέσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτά θα ατονήσουν στη συνέχεια, αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Η διαταγή επικεντρώνεται κυρίως στα αστυνομικά τμήματα της πρωτεύουσας, καλώντας τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε αυτά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην άσκηση των καθηκόντων τους, να ερευνούν ό,τι τους κινεί την υποψία, να προβαίνουν σε τακτικές περιπολίες γύρω από τις αστυνομικές υπηρεσίες, να μην εφησυχάζουν και να μη συγκεντρώνονται πολλοί μαζί έξω από αστυνομικά κτίρια. Ουσιαστικά καλεί, κυρίως τους νεαρούς ένστολους, να μην κάνουν «πηγαδάκια» έξω από αστυνομικά τμήματα όπως είχε παρατηρηθεί στην αιματηρή επίθεση της «ΟΠΛΑ» στις 27 Οκτωβρίου 2009, όταν τα μέλη της γάζωσαν με 100 σφαίρες πολεμικών καλάσνικοφ τους αστυνομικούς που συζητούσαν έξω από αστυνομικό τμήμα. Είχαν τραυματιστεί έξι αστυνομικοί, δύο από τους οποίους σοβαρά, οι οποίοι ήταν ηλικίας από 23 έως 30 ετών. Στην επείγουσα διαταγή γίνεται ιδιαίτερη μνεία για αυξημένη επαγρύπνηση, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, όπου στα αστυνομικά τμήματα βρίσκεται μικρός αριθμός αστυνομικών. Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εφιστά την προσοχή του αστυνομικού προσωπικού ακόμη και για το ενδεχόμενο ένοπλων εισβολών σε αστυνομικά κτίρια με αφοπλισμό των ένστολων.

Η ίδια διαταγή αφορά και λήψη έκτακτων μέτρων σε στόχους που συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή, κυρίως σε περιοχές του Πειραιά.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για μια… ανησυχητική «ησυχία», η οποία στην παρούσα χρονική περίοδο επιτάσσει τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας σε στόχους αστυνομικού, δικαστικού, πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος. Τα μέτρα αφορούν την αριθμητική ενίσχυση του αστυνομικού προσωπικού γύρω από χαρακτηρισμένους στόχους, πρόσωπα και κτίρια, στις συνοδείες ξένων διπλωματικών αποστολών και οικιών διαμονής τους.
αστυνομία
πηγή newsbeast.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.