Συνελήφθησαν 13 άτομα σε 24 ώρες στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης

Συνελήφθησαν 13 άτομα σε 24 ώρες στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι από αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας

 Συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα

Στο ευρύτερο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο πολεοδομικό συγκρότημα.

 

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και  Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

 

  • 2 άτομα για παράβαση του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν πρωινές ώρες χθες (06-10-2019) σε ορεινή περιοχή του Νομού Καβάλας δύο αλλοδαπούς ηλικίας 41 και 48 ετών, διότι εντοπίσθηκαν να προβαίνουν σε παράνομες ανασκαφές σε χώρο που σύμφωνα με αρμόδιο αρχαιολόγο, εντοπίζονται θέσεις μεταλλευτικής εγκατάστασης από την αρχαιότητα.

Κατασχέθηκαν σκαπτικά εργαλεία (φτυάρια, αναβατόριο, καροτσάκι), μπαλαντέζα, μπαταρίες, μετατροπέας ρεύματος και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

 

  • 5 άτομα για περιπτώσεις κλοπών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 4 νεαρών ημεδαπών από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ενέχονται σε περιπτώσεις διαρρήξεων εταιρειών με τη χρήση κλεμμένου οχήματος.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες αφού αφαίρεσαν αυτοκίνητο από περιοχή της Ευκαρπίας, πρώτες πρωινές ώρες χθες (06-10-2019), χρησιμοποιώντας το εν λόγω όχημα διέρρηξαν  δύο επιχειρήσεις στις περιοχές της Μενεμένης και της Σίνδου, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι από το εσωτερικό τους.

Όπως διαπιστώθηκε, οι τέσσερις δράστες, οι οποίοι εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στην περιοχή των Διαβατών, αφαίρεσαν από το κλεμμένο όχημα, εργαλεία ψαρέματος και ένα ραδιο-cd.

 

  • 3 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών..

 

  • 3 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

 

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.