Συνελήφθησαν 19χρονος και 16χρονος που έκλεβαν μηχανές στη Θεσσαλονίκη

Εξιχνιάστηκαν 23 περιπτώσεις κλοπών δικύκλων μοτοποδηλάτων από περιοχές της Θεσσαλονίκης Συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιστάμενων αναζητήσεων δύο άτομα που επέβαιναν σε κλεμμένα δίκυκλα

 Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 19 και 16 ετών σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και απείθειας. Επιπλέον, στην ίδια δικογραφία συμπεριλαμβάνονται δύο ακόμη αλλοδαποί συνεργοί τους ηλικίας 17 ετών, που αναζητούνται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιστάμενων αστυνομικών αναζητήσεων που εκδόθηκαν, κατόπιν ενημέρωσης του Κέντρου της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης για κλοπή δικύκλου από την περιοχή της Καλαμαριάς, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι, οι οποίοι κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε δύο δίκυκλα μοτοποδήλατα, που είχαν αφαιρεθεί την ίδια ημέρα από τις περιοχές της Σταυρούπολης.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως οι παραπάνω αρνήθηκαν να συμμορφωθούν σε σήματα των αστυνομικών για τη διενέργεια ελέγχου, παραβιάζοντας κατ’ επανάληψη ερυθρούς σηματοδότες και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους, από τις αρχές τους τρέχοντος έτους διέπραξαν είκοσι μία (21) ακόμη κλοπές δικύκλων μοτοποδηλάτων (συμπεριλαμβανομένου του δικύκλου για το οποίο εκδόθηκαν οι αναζητήσεις και το οποίο εντοπίστηκε) από περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με σκοπό την μετέπειτα πώληση μηχανικών και περιφερειακών εξαρτημάτων σε διάφορες «μάντρες» ανταλλακτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε επιπλέον παρόμοια αδικήματα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.