Συνελήφθησαν 4 διαρρήκτες με δράση και στο Ωραιόκαστρο

διάρρηξη

Ούτε μία ούτε δύο ούτε τρεις αλλά 53 εξακριβωμένες διαρρήξεις σπιτιών είχαν κάνει τέσσερα άτομα από τον Απρίλιο του 2009 μέχρι σήμερα. Κάποιες από αυτές αφορούσαν και κατοικίες στο Ωραιόκαστρο. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 40, 22, 30 και 36 ετών, η δράση της οποίας συνίστατο σε διαρρήξεις μονοκατοικιών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν χθες (20-09-2013), έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, δύο (2) αλλοδαποί, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο ομοεθνείς τους, σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Όπως προέκυψε από τη συστηματική έρευνα, τα παραπάνω άτομα είχαν συστήσει, από τον Απρίλιο του 2009 εγκληματική οργάνωση  με σκοπό την διάπραξη κλοπών, κυρίως από μονοκατοικίες, στην πλειοψηφία των οποίων εισέρχονταν κατά τη διάρκεια της νυχτερινής κατάκλισης των ενοίκων.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της πολυετούς εγκληματικής τους δράσης, τα μέλη της οργάνωσης διέρρηξαν τουλάχιστον (45) οικίες και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλες οκτώ (8) σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα:

(17) στην Πυλαία

(12) στο Πανόραμα

(6) στο  Πλαγιάρι,

(5) στον Τρίλοφο,

(3) στο Ωραιόκαστρο,

(10) σε λοιπές περιοχές του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης.

Από το εσωτερικό τους αφαίρεσαν πλήθος τιμαλφών – κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών, χρηματικά ποσά καθώς και είκοσι τρία (23) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα των ιδιοκτητών, αποκομίζοντας συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον 412.000 ευρώ.

Από τα αφαιρεθέντα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα εντοπίστηκαν τα έντεκα (11) ενώ τα υπόλοιπα δώδεκα (12), όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, διοχετεύτηκαν στην Αλβανία προς πώληση, σε τιμή 500 ευρώ έκαστο.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και ειδικότερα της εξακρίβωσης τυχόν επιπλέον περιπτώσεων διαρρήξεων από τα μέλη της οργάνωσης, στο πλαίσιο της πολυσχιδούς  δράσης τους.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.